Oglas
· · Komentari: 0
TRADICIJA

Ovo je pravi vesnik PROLEĆA: Koristili su je kao šminku, ako je nađete izgovorite magične REČI

Kada vidite "babino uvo" znajte da će uskoro stići proleće.

1612628871_Babinouvo.PNG
Foto: Anđela Stevanović
Oglas

Svi se raduju visibabama, jer ih smatraju vesnikom proleća. Međutim, mnogo greše, jer visibaba raste ispod snežnog pokrivača i ne daje nikakvu garanciju da će uskoro stići topli sunčani dani.

Pročitajte još: Alat na koji možete da RAČUNATE KADA vam JE NAJPOTREBNIJI (FOTO)

Proleće najavljuje jedna sasvim druga biljka. Babino uvo se pojavljuje kada prvi sunčevi zraci ugreju tlo. Izrasta na opalim grančicama i zacrveni se tako jarko u nekom skrivenom kutku pod lišćem da je nemoguće ne primetiti je. I obradovati joj se.

Bila je šumsko blago, tajna šminka devojka...

- U detinjstvu mi se činila poput nekog skrivenog šumskog blaga, jer je unosila boju i radost u još ne probuđenoj šumi - kaže Anđela Stevanović koja na profilu "Šumska tajna" obrajvulje zanimljive crtice iz prirode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @shumska_tajna

Nekada su je devojke koristile poput šminke - da zarumene obraze.

Pročitajte još: Nezaobilazan deo opreme ljubitelja boravka u prirodi (FOTO)

Sada "babino uvo" spada uzaštićenu vrstu i ne sme da se bere i uništava. Kada je pronađete u prirodi podignite ga i izgovorite bajalicu: "Ja lepa i rumena, baba žuta i zelena"!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas