Oglas
· · Komentari: 0
reznice

Razmnožite RUZMARIN najbržom metodom: Imaćete neograničen broj sadnica već nakon 10 dana! (FOTO)

Najefikasniji metod za razmnožavanje ruzmarina.

1623310500_Depositphotos_5766087_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Ruzmarin je žbunolika zimzelena biljka igličastih listova i svetloplavih cvetova. Listovi su intenzivnog mirisa, kao i pikantno ljutog i gorkog ukusa. Koristi se za aromatizovanje povrća i jela od mesa.

Ruzmarin poboljšava koncentraciju i pomaže kod glavobolje.

Osim što se koristi u pripremi jela, ruzmarin je poznat i po svojim lekovitim svojstvima. Podstiče cirkulaciju i tok krvi prema mozgu i na taj način poboljšava koncentraciju i leči glavobolju.

Pročitajte još: Pet NAJBOLJIH CVETOVA koji drže bube podalje od vaše bašte! (FOTO)

Razmnožavanje ruzmarina iz reznice

Trik sa vinskom čašom čini čuda. Reznice najbrže napreduju u čaši ovalnog oblika.

1. Uzmite male reznice novih izdanaka

Uvek je bolje da ruzmarin pokušate da razmnožite iz mlade biljke ili izdanka, naspram starijih, drvenastih (smeđih) stabljika. Nove stabljike se mnogo bolje stavraju novo korenje. Odsecite male reznice, najbolje rastu one koje su do 5 cm dušine. To je zbog toga što manje reznice imaju manje listova za hranjenje i održavanje, pa ima više energije za stvaranje korenja.

2. Korenite ruzmarin u vodi

Reznice ruzmarina bi trebalo da stvore koren za 10-14 u vodi.

3. Korenite ruzmarin u čašama za vino

Najbolje se razmnožavaju u vinskoj čaši. To je zbog toga što oblik vinske čaše pomaže u zadržavanju vlage koja isparava. Pored toga, oblik ove čaše zadržava sve rezane krajeve u vrlo malo vode na dnu čaše, dok veći deo reznice ostaje van vode, čime se sprečava truljenje.

Pročitajte još: LUBENICA i KRASTAVAC u jednoj biljci: Za kalemljenje su vam potrebni samo žilet i štipaljka! (VIDEO)

4. Neka nivo vode u čaši bude nizak

Potrudite se da uvek ima vode na dnu čaše, ali nikad nemojte da preterujete sa količinom, jer ako reznice stoje većim delom u vodi, doći će do truljenja.

5. Koristite vodu koja je odstojala preko noći

Na ovaj način ćete reznice počastiti vodom iz koje je ispario hlor, što će ih obradovati i pomoći im da brže napreduju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas