Oglas
· · Komentari: 0
PRAKTIČNO

Ovo su najbolji TRIKOVI ZA ČIŠĆENJE NAKITA bilo koje vrste

U zavisnosti od čega je napravljen, nakit zahteva posebno čišćenje.

1622198714_jewelry-618429_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Kada je nakit u pitanju, različiti su stilovi, kao i materijali od kojih je našravljen.

Neko voli zlato, neko srebro, oni sa "dubljim džepom" imaju skupoceno drago kamenje, dok se u svakodnevnim prilikama bira nakit od cirkona.

Bilo da se nosi svakoga dana ili samo u specijalnim prilikama, nakit zahteva čišćenje koje se razlikuje u zavisnosti od materijala od kojeg je napravljen.

Pročitajte još: Pojavili su vam se osip i svrab: Možda ste alergični na nakit

Zlato je od svakog materijala najotpornije na vreme i retko kad izgubi sjaj i boju, ali i zlatan nakit skuplja prljavštinu kao i svaki drugi, i zato je potrebno da se s vremena na vreme temeljno očisti.

U plastični sud sipajte malo tople vode, dodajte par kapi blagog deterdženta i potopite nakit. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa ga istrljajte starom četkicom za zube, potom isperite i posušite čisitm peškirom.

Foto: Piksabej

Ako imate komad nakita prepun kamenčića ili cirkona, onda posebnu pažnju treba da posvetite njegovom čišćenju.

Prljavtšina se lako skuplja u prostoru između cirkona, i nikako ne smete da je ribate četkicom jer možete oštetiti kamenčiće ili ih čak pomeriti iz ležišta.

Umesto ribanja napravite rastvor tople vode i deterdženta i potopite nakit. Ostavite da odstoji 15 minuta pa isperite i posušite čistom mekanom krpom.

Foto: Piksabej

Biseri su najdelikatniji i najnežniji kamen, i zbog toga se ne preporučuje čišćenje kao kod ostalog nakita.

Nikako ne treba koristiti jako abrazivno sredstvo ili grube oštre materijale za čišćenje bisera, jer će oni skinuti njihov površinski sloj i sjaj, i izgrebati ih.

Umesto toga, mekanu krpu umočite u rastvor mlake vode i blagog deterdženta, pa ih tako prebrišite. Bisere nikako nemojte potapati u vodu.

Pročitajte još: Organizujte NAKIT kao profesionalac uz OVA tri saveta! (FOTO)​

Za razliku od zlata, srebro lako menja boju i tamni usled nošenje, pa je neophodno češće čišćenje i poliranje.

Najlakše je da srebrni nakit istrljate starom četkicom i pastom za zube.

S druge strane, drago kamenje je jako skupo i kako bi zadržalo svoj sjaj neophodno je redovno čistiti ga krpom i sredstvom za čišćenje prozora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas