Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Nemojte koristiti BLANŠ: Posvetlite kosu za DVE NIJANSE na prirodan način

Ako ne želite da izlažete svoje vlasi agresivnim sredstvima i hemikalijama, a voleli biste da imate svetliju kosu, obavezno probajte ove naučno dokazane prirodne trikove.

1640767117_blond-g27ba0db41_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Da biste posvetleli kosu bar za jednu do dve nijanse, nije neophodno da provedete sate u frizerskom salonu i stavljate blanš.

Međutim, priroda je dala vrlo zanimljiva i jednostavna rešenja, koja gotovo da ne koštaju ništa, a ne štete kosi.

Pročitajte još: Ako šamponirate kosu DVAPUT, pravite ogromnu grešku: Koliko nam je ŠAMPONA zaista potrebno?

Posvetljivanje medom

Jeste li znali da med sadrži malu količinu vodonik-peroksida? Upravo je ona, prema nekim istraživanjima, odgovorna za antibakterijsko dejstvo meda.

Uz to, on može da vam pomogne u posvetljivanju kose, a med je odličan prirodni sastojak za ovaj postupak jer sigurno ne šteti vlasima već ih hrani i hidrira.

Kako koristiti? Pomešajte med s mlakom vodom kako biste ga lakše naneli i da vam kosa ne bi bila ulepljena nakon ispiranja. Namažite na kosu od korena do vrha, kao da se farbate, pa je pokrijte kesom i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro šamponirajte kosu dvaput, i dobro je isperite.

Foto: Piksabej

Posvetljivanje limunom

Kao i drugo citrusno voće, limun u svom sastavu ima citrusnu kiselinu, koja je "prirodni izbeljivač", pa se koristi za izbeljivanje tkanina, a u kozmetici ima ulogu u posvetljivanju tamnih fleka i pega.

Zato je odličan prirodan sastojak za postepeno posvetljivanje kose, a uz to će vam pomoći da se rešite viška prirodnih ulja, ublažava seboroični dermatitis, smanjuje svrab, iritacije i perutanje kože, i slično.

Često se primenjuje tokom leta na plaži, kada kombinacijom citrusne kiseline i sunčevih zraka mnogi prirodno izvlače pramenove, ali vam nisu potrebni letnji meseci i dan na suncu da biste iskoristili moć limuna.

Kako koristiti? U bočici sa raspršivačem pomešajte 40 mililitara tople vode sa 160-180 mililitara limunovog soka i dopro poprskajte. Ako imate suvu kosu, dodajte nekoliko kapi ulja za kosu ili regeneratora ovoj tečnosti. Ostavite da odstoji najmanje dva sata (idealno na suncu, ali nije nužno) i potom isperite.

Foto: Piksabej

Posvetljivanje medom i cimetom

Ova dva pomenuta prirodna sredstva za posvetljivanje kose biće još efikasnija ako ih pomešate i dodate im cimet! Kada se napravi smesa od ovih sastojaka, događa se nešto magično: neznatna količina vodonik-peroksida u medu se snažno aktivira zbog prisustva cimeta, a kada ih zajedno nanesete na kosu, vaše vlasi mogu da posvetle čak za dve nijanse.

Pročitajte još: Šta je ŠTETNIJE: Kad se kosa PRIRODNO OSUŠI ili kad se koristi FEN? Odgovor će vas IZNENADITI

Kako koristiti? Pomešajte dve kašike meda i jednu kašiku cimeta, a za dodatnu hidrataciju i "hranjenje" kose poželjno je da ubacite i jednu kašiku maslinovog ulja. Sve dobro promešajte, a ako je mešavina pregusta sipajte i malo regeneratora ili balzama za kosu i ostavite u posuditi oko pola sata kako bi se aktivirali sastojci. Zatim namažite smesu na kosu, napravite punđu i pokrijte kesom ili kapom za tuširanje. Ostavite da odstoji najmanje četiri sata, idealno preko noći, pa dobro isperite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas