Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
деца

Како да реагујете ако неко удари ваше ДЕТЕ у ВРТИЋУ: Ово РОДИТЕЉИ треба да ураде

Када је наше дете повређено, без обзира на околности, то ће одмах пробудити заштитнички инстинкт.

1595941190_Depositphotos_82932778_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

 Да, сигурно ћете мислити како отац детета које је повредило ваше нема никакву дисциплину, или пак како је васпитачица могла да не предвиди овакво понашање међу децом.

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Сасвим је разумљиво реаговати на овакав начин, али присетите се како је тим трогодишњацима који посматрају изливе беса код одраслх. Увек то имајте на уму, па ће вам бити потпуно јасно да је важно да реагујете на другачији начин. 

Прочитајте још: ДЕЦА која крију ПРОБЛЕМЕ од родитеља развијају ОПАСНУ навику

Овакве ситуације се често дешавају деци, па је зато важно да будете припремљени и размишљате о свему на време. 

Фото: Пиxабаy

Посматрајте из дечје перспективе

Знамо да малишани нису познати по самоконтроли. Дете често може осећати нешто што ће га погурати ка агресивном понашању, а ни они ни ми не разумемо зашто. Баш зато је важно да одрасли буду у близини. 

Иако је вама сасвим нормално да реагујете импулсивно када се деси нека оваква ситуација, важније је да детету покажете да то није прихватљиво понашање. 

Прочитајте још: Како разговарати са ДЕЦОМ о КОРОНА вирусу?

Деца обраћају пажњу на то како ми реагујемо!

Морамо имати на уму да и наша, али и туђа деца, увек гледају. Они заиста обраћају посебну пажњу на то како ми реагујемо, нарочито у стресним ситуацијама. Кад трогодишњак који је ударио другара пред собом види одраслог како "луди", неће тако научити оно што је потребно. Останите смирени.

Ако други родитељ не реагује, можете ви. Питајте своје дете да ли је у реду, јер му је сигурно тешко у том моменту. Мирно се обратите и другом детету и реците да се чини да је повредило вашу ћерку. На овакав начин подстаћи ћете и васпитачицу и другог родитеља да ураде нешто. Ваша мирна реакција показаће деци да ће све бити под контролом.

Прочитајте још: Сад или никад! Ево када је време да коначно СРЕДИТЕ СВОЈ ЖИВОТ

Фото: Пиxабаy

Ако буде следећег пута...

Иако сте реаговали мирно, важно је да будете спремни на то да се слична ствар може поновити. Ако се понови, онда постоји мало озбиљнији проблем. Свако дете у вртићу треба да се осећа сигурно, а лоше понашање одраслих им то неће обезбедити. 

Ако се ситуација понови, важно је да разговарате мирно о свему!

Поразговарајте са васпитачицом и испричајте шта вас  брине. Питајте их који су то њихови кораци у решавању проблема. Важно је да они поразговарају и са родитељима тог детета и укажу им на то да се овакав проблем мора решити. 

Прочитајте још: РОДИТЕЉИ ово ПРАВИЛО морате да знате, сачуваће вашу ДЕЦУ од опасности данашњице

Наравно да ће се већина родитеља наћи у оваквој ситуацији некада и да ће имати потребу да физички и емотивно заштити своје дете. Зато је важно да знамо на који начин да реагујемо и решимо ситуацију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas