Oglas
· · Komentari: 0
deca

Kako da reagujete ako neko udari vaše DETE u VRTIĆU: Ovo RODITELJI treba da urade

Kada je naše dete povređeno, bez obzira na okolnosti, to će odmah probuditi zaštitnički instinkt.

1595941190_Depositphotos_82932778_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

 Da, sigurno ćete misliti kako otac deteta koje je povredilo vaše nema nikakvu disciplinu, ili pak kako je vaspitačica mogla da ne predvidi ovakvo ponašanje među decom.

Pročitajte još: TRI GRACIJE NA OBALI CRVENOG MORA: Luksuz s ukusom istoka, vodena magija ili raj za odrasle (FOTO)

Sasvim je razumljivo reagovati na ovakav način, ali prisetite se kako je tim trogodišnjacima koji posmatraju izlive besa kod odraslh. Uvek to imajte na umu, pa će vam biti potpuno jasno da je važno da reagujete na drugačiji način. 

Pročitajte još: DECA koja kriju PROBLEME od roditelja razvijaju OPASNU naviku

Ovakve situacije se često dešavaju deci, pa je zato važno da budete pripremljeni i razmišljate o svemu na vreme. 

Foto: Pixabay

Posmatrajte iz dečje perspektive

Znamo da mališani nisu poznati po samokontroli. Dete često može osećati nešto što će ga pogurati ka agresivnom ponašanju, a ni oni ni mi ne razumemo zašto. Baš zato je važno da odrasli budu u blizini. 

Iako je vama sasvim normalno da reagujete impulsivno kada se desi neka ovakva situacija, važnije je da detetu pokažete da to nije prihvatljivo ponašanje. 

Pročitajte još: Kako razgovarati sa DECOM o KORONA virusu?

Deca obraćaju pažnju na to kako mi reagujemo!

Moramo imati na umu da i naša, ali i tuđa deca, uvek gledaju. Oni zaista obraćaju posebnu pažnju na to kako mi reagujemo, naročito u stresnim situacijama. Kad trogodišnjak koji je udario drugara pred sobom vidi odraslog kako "ludi", neće tako naučiti ono što je potrebno. Ostanite smireni.

Ako drugi roditelj ne reaguje, možete vi. Pitajte svoje dete da li je u redu, jer mu je sigurno teško u tom momentu. Mirno se obratite i drugom detetu i recite da se čini da je povredilo vašu ćerku. Na ovakav način podstaći ćete i vaspitačicu i drugog roditelja da urade nešto. Vaša mirna reakcija pokazaće deci da će sve biti pod kontrolom.

Pročitajte još: Sad ili nikad! Evo kada je vreme da konačno SREDITE SVOJ ŽIVOT

Foto: Pixabay

Ako bude sledećeg puta...

Iako ste reagovali mirno, važno je da budete spremni na to da se slična stvar može ponoviti. Ako se ponovi, onda postoji malo ozbiljniji problem. Svako dete u vrtiću treba da se oseća sigurno, a loše ponašanje odraslih im to neće obezbediti. 

Ako se situacija ponovi, važno je da razgovarate mirno o svemu!

Porazgovarajte sa vaspitačicom i ispričajte šta vas  brine. Pitajte ih koji su to njihovi koraci u rešavanju problema. Važno je da oni porazgovaraju i sa roditeljima tog deteta i ukažu im na to da se ovakav problem mora rešiti. 

Pročitajte još: RODITELJI ovo PRAVILO morate da znate, sačuvaće vašu DECU od opasnosti današnjice

Naravno da će se većina roditelja naći u ovakvoj situaciji nekada i da će imati potrebu da fizički i emotivno zaštiti svoje dete. Zato je važno da znamo na koji način da reagujemo i rešimo situaciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas