· · Коментари: 0
УСПЕХ

Знате оне људе које сви воле? Ево како им то полази за руком

Једно јапанско истраживање је показало да климањем главом постајемо симпатичнији за 30 одсто, а наша приступачност се повећава за 40 процената.

1596359871_Depositphotos_15530645_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да ли ћемо другима бити симпатични, зависи и од нас, јер нису сви природно такви. И није тешко да се неком допаднете, сматрају стручњаци. Усвајањем једноставних навика, можемо готово преко ноћи да постанемо симпатични. Ево и како...

Прочитајте још: Научници добили ШОКАНТНЕ податке: СРЕЋНИМ ЉУДИМА је мозак другачији!

Уколико сте на високом положају, веома је важно да придобијете симпатије подређених. Они желе да их гледате као појединце, а не као машину или одређено средство. Први корак је да се ментално припремите за симпатичног шефа или вођу, односно да у сваком тренутку себе можете да замислите на њиховом месту.

Многи мисле да их људи неће волети уколико у нечему погреше. То је могуће само у случају ако су већ препознати као неспособни. Али ако радите оно у чему сте стручни, па понекад погрешите, тада ће вас можда више волети. Тачније, више ценимо људе који признају сопствене грешке и прихвате сазнање да нису савршени.

Ценимо људе који признају сопствене грешке.

Истраживачи из америчке државе Вашингтон открили су да људи не воле оне који превише објављују селфије на друштвеним мрежама. Окарактерисани су као мање успешни и отворени, али и несигурни. Многи их доживљавају као нарцисодине особе. Важно је и какав сте говорник и на који начин о нечему причате.

Климајте главом, људи воле када их слушају.

Симпатије других можете задобити уколико у свом казивању пронађете саосећање за "јунаке" ваше приче, показали су резултати недавног истраживања обављног на универзитету у Вашингтону. Ако говоримо о тужном догађају, онда је очекивамо да тако и делујемо. Важно је прочитати емоционалне потребе посматрача, а затим испричајте то што желите са правом емоцијом.

Прочитајте још: АРОГАНТНОЈ особи не изговарајте реченицу "извини што те прекидам", реците јој ОВО

Није довољно да будете добар говорник, већ и да саслушате друге и будете предусретљиви. Важно је да током разговора климате главом, јер је то показатељ да пажљиво слушате саговорника.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.