Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДВИКАВАЊЕ

Ово су СЈАЈНИ ТРИКОВИ како да се ЛАКШЕ ОДВИКНЕТЕ од ЦИГАРЕТА (ВИДЕО)

Уз много воље и жеље успећете!

1603362220_Depositphotos_154550174_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Просечни пушач попуши 20 до 30 цигарета дневно. За престанак пушења потребна је пре свега воља, али постоје трикови који вам могу помоћи да се решите ове ружне и скупе навике.

1. Када осетите снажну жељу за пушењем забележите колико тај порив траје. Никотинске кризе долазе у "таласима", а трају око 3 минута. Биће вам пуно лакше када знате да ће и тај талас проћи.

2. Сисајте тврде слаткише. Шећер помаже код сузбијања жеље за цигаретом, али немојте да претерујете већ комбинујте и бомбоне без шећера.

Прочитајте још: Четири НЕОБИЧНА разлога због којих би требало да пијете КАФУ

3. Шетње и тренинг савршени су у борби против пушења. Тело ће на тај начин брже пребродити никотинску кризу.

4. Осетите ли снажну жељу за цигаретом припремите себи опуштајућу купку са етеричним уљима попут лаванде или јасмина или топао туш.

5. Никотинске жваке такође помажу да пребродите никотинску кризу, посебно у првих десетак дана.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Перите зубе и када ИЗЛАЗИТЕ и када УЛАЗИТЕ у кућу, јер тако себи СПАШАВАТЕ ЖИВОТ!

6. У тренутку када осетите кризу, оперите зубе. Мента ће тренутно смањити вашу жељу за цигаретом.

7. Замените кафу за чај јер теин има слично деловање као кофеин. Исто тако, на тај начин ћете се барем у првом делу одвикавања решити навике испијања кафе уз коју сте са задовољством попушили цигарету.

8. Жваке са укусом менте или штапиће од цимета.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Како ваше ДРЖАЊЕ утиче на ТЕЛО: Шта је правилно?

9. Пијте мултивитамине и једите пуно воћа. Исто тако пола децилитра јабуковог сирћета помешаног са 2 децилитра воде напитак је који може смањити жељу за цигаретом.

Осим здравственог, у промоцији непушења у обзир треба узети и финансијски аспект ове најраширеније зависности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas