· · Коментари: 0
САВЕТ

Немојте скидати КОШТИЦЕ из ЛУБЕНИЦЕ: Ево зашто је добро да их једете

Коштице у лубеници садрже и триптофан, који учествује у производњи серотонина.

1622194087_watermelon-1838547_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоје људи који када једу лубеницу редовно избацују коштице.

Ипак, истраживања показују да су мале црне семенке прави извор здравља, јер садрже толико минерала који су задужени за различита стања организма.

Прочитајте још: Може ли се лубеница ЗАМРЗНУТИ? Да, ако испоштујете неколико правила

Семенке лубенице садрже влакна која позитивно утичу на рад пробавног тракта и тако олакшавају надутост.

Оне садрже калијум који регулише количину воде у нашем организму, па тако смањује отоке зглобова и стопала.

Коштице садрже витамин е, који утиче на здравље коже, а спречава флеке и пегице. Такође, пуне су антиоксиданса, чиме успоравају процес старења коже.

Захваљујући бројним другим минералима који се налазе у коштицама, попут гвожђа, ојачаћемо имунитет и бићемо здравији.

Садрже и триптофан, који учествује у производњи серотонина, задуженог за регулацију стреса и депресије.

Коштице су богате магнезијумом и цинком, који су битни у функционисању целог организма.

Прочитајте још: Направите саксију од ПОКВАРЕНЕ лубенице (ВИДЕО)

Уколико не волите да једете црне семенке из овог воће, направите онда од њих чај или напитак, и уживајте у благодетима које поседују.

Рецепт за чај је врло једноставан - прокувајте четири кашичице здробљених семенки 15-ак минута у два литра кључале воде.

За напитак од лубенице, здробљене семенке и кришке лубенице ставите у блендер, и зачините с неколико листића свеже нане.

Овај напитак може да се конзумира као хладан, али и као топао.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.