· · Коментари: 0
ОСВЕЖАВАЈУЋЕ

Направите најукуснији КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ, идеалан за ТОПЛЕ ДАНЕ (РЕЦЕПТ)

Овај колач ће вас засладити и освежити.

1623046221_Depositphotos_232265048_s-2019.jpg

Ово је рецепт за колач који је идеалан за топле летње дане, када вам треба слатко освежење.

Лако се припрема и не захтева печење.

Прочитајте још: Домаћи КРЕМАСТИ сладолед од ОРАШАСТИХ ПЛОДОВА, спреман за 20 МИНУТА! (РЕЦЕПТ)

Састојци:

Кора:

једно жуманце
200 грама млевеног кекса
100 грама маргарина

Фил:

400 г крем сира
200 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
20 већих листића нане
1 лимета
1 кесица желатина у праху
арома менте (пар капи због боје)

Припрема:

Кора: У велику посуду сипати млевени кекс и прелити га отопљеним маргарином, потом додати једно жуманце. Руком сјединити ове састојке. У калуп обложен папиром за печење, или фолијом, утиснути смесу, и добро је притискати док се не поравна. Одложити у фрижидер како би се кора стврднула.

Папир за печење или фолија су неопходни како бисте колач након хлађења лакше извадили из калупа.

Фил: Од лимете нарендати ситно корицу и нацедити сок. У блендер ставити листиће нане, додати сок од лимете и уситнити нану. У одговарајућу дубљу посуду ставити крем сир, додати шећер у праху и благо умутити, а  у другу посуду посебно умутити слатку павлаку.

Прочитајте још: Идеалан колач за топле дане: Чизкејк са лимуном и кокосом

У крем сир додати умућену слатку павлаку и сјединити их мешањем. Накапати пар капи ароме од менте због боје.

У зависности од тога какву боју желите да постигнете, толико капи ставите.

Желатин прелити са четири кашике хладне воде и оставити да набубри. Набубрели желатин ставити на тиху ватру да се отопи, уз стално мешање, али водити рачуна да не проври. Припремљени желатин сипати у крем и умутити.

На крају у смесу додати сецкану нану и нарендану корицу од лимете. Промешати добро кашиком и ставити крем преко корице. Поравнати површину крема и оставити колач неколико сати у фрижидеру да се охлади и стврдне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.