· · Коментари: 0
прање веша

Пет ствари које би ипак требало да држимо даље од машине за прање веша

Машина за прање веша не може да опере баш све ствари.

1630566889_washing-machine-943363_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Машине за прање веша су изуми који су много олакшали свакоднево функционисање. Међутим, колико год машина за прање била функционална постоје неке ствари које никада не треба да перемо у машини. 

Шта не треба да перемо у машини за прање веша?

Можда је мање очигледно, али ових пет ствари треба да држимо даље од машине за прање веша:

Купаћи костим

Иако су купаћи костими дизајнирани да буду у води, вода у машини за прање веша није идеална за материјал. Механичко дејство машине може да оштети траке и унутрашњу структуру купаћих костима. За њихово што дуже трајање оперите их ручно.

Прочитајте још: Ствари не миришу лепо, а флеке су и даље ту? Решење за проблеме са веш машином

Сакои и јакне

Чак и ако је спољна тканина одела или јакне памук, полиестер или друга тканина која се може прати у машини, ипак би требало да избегавамо да их стављамо у машину за прање веша. На њима се налазе материјали који су међусобно повезани и дају јакни оштар облик. Када су изложени води могу да постану деформисани. такод а се ипак одлучите за хемијско чишћење, пише Тхе Спруце.

Кожне патике и одећа

Већина кожне обуће има неке делове који су спојени лепком и који се могу оштетити прекомерном влагом и топлотом.

Одећа од вуне, кашмира, баршуна и украса

Увек прочитајте етикету за одржавање на овој одећи. Неки су можда направљени од вуне која се може прати, а баршун - тканина од мешавине памука/полиестера који се обично налази у дечијој одећи - такође може да се пере у машини за веш. Међутим, вец́ину вуне и кашмира треба третирати њежније и прати ручно. Осим тога, одећу са шљокицама или украшеним детаљима ипак треба опрати ручно.

Прочитајте још: Исполирајте сребро или апарате у кухињи: Маслиново уље има широку примену

Кравате

Кравате су често израђене од свиле, а унутрашња структура може да се искриви и деформише у машини за прање веша. Тако да се нипак одлучите за ручно прање или хемијско чишћење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.