Oglas
· · Komentari: 0
pranje veša

Pet stvari koje bi ipak trebalo da držimo dalje od mašine za pranje veša

Mašina za pranje veša ne može da opere baš sve stvari.

1630566889_washing-machine-943363_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mašine za pranje veša su izumi koji su mnogo olakšali svakodnevo funkcionisanje. Međutim, koliko god mašina za pranje bila funkcionalna postoje neke stvari koje nikada ne treba da peremo u mašini. 

Šta ne treba da peremo u mašini za pranje veša?

Možda je manje očigledno, ali ovih pet stvari treba da držimo dalje od mašine za pranje veša:

Kupaći kostim

Iako su kupaći kostimi dizajnirani da budu u vodi, voda u mašini za pranje veša nije idealna za materijal. Mehaničko dejstvo mašine može da ošteti trake i unutrašnju strukturu kupaćih kostima. Za njihovo što duže trajanje operite ih ručno.

Pročitajte još: Stvari ne mirišu lepo, a fleke su i dalje tu? Rešenje za probleme sa veš mašinom

Sakoi i jakne

Čak i ako je spoljna tkanina odela ili jakne pamuk, poliester ili druga tkanina koja se može prati u mašini, ipak bi trebalo da izbegavamo da ih stavljamo u mašinu za pranje veša. Na njima se nalaze materijali koji su međusobno povezani i daju jakni oštar oblik. Kada su izloženi vodi mogu da postanu deformisani. takod a se ipak odlučite za hemijsko čišćenje, piše The Spruce.

Kožne patike i odeća

Većina kožne obuće ima neke delove koji su spojeni lepkom i koji se mogu oštetiti prekomernom vlagom i toplotom.

Odeća od vune, kašmira, baršuna i ukrasa

Uvek pročitajte etiketu za održavanje na ovoj odeći. Neki su možda napravljeni od vune koja se može prati, a baršun - tkanina od mešavine pamuka/poliestera koji se obično nalazi u dečijoj odeći - takođe može da se pere u mašini za veš. Međutim, većinu vune i kašmira treba tretirati nježnije i prati ručno. Osim toga, odeću sa šljokicama ili ukrašenim detaljima ipak treba oprati ručno.

Pročitajte još: Ispolirajte srebro ili aparate u kuhinji: Maslinovo ulje ima široku primenu

Kravate

Kravate su često izrađene od svile, a unutrašnja struktura može da se iskrivi i deformiše u mašini za pranje veša. Tako da se nipak odlučite za ručno pranje ili hemijsko čišćenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas