· · Коментари: 0

Зашто СУНЂЕР треба држати у фрижидеру? Јако користан ТРИК за који многи нису знали

Погледајте због чега треба да примените овај савет

1670850907_Foto-Shutterstock-sundjer.jpg
Фото: Схуттерсток

Питате се зашто држите сунђер у фрижидеру? Не, није да ниска температура ограничава раст микроба и продужава њихов рок трајања. Иако то уопште није потпуно глупа идеја. Међутим, кухињски сунђер има другачију употребу. Захваљујући својим својствима, добро ради у фрижидеру.

Сигурно сте чули узнемирујуће извештаје научника да је кухињски сунђер један од најпрљавијих предмета у кући. Може постојати чак 82 трилиона бактерија из 362 сорте. Влага, висока температура и остаци хране су савршено окружење за њихов развој. Због тога га је потребно често мењати. Ако кувате и перете сваки дан, можда ћете то морати да радите свака 2-3 дана. Такође морате запамтити да га темељно исперите и исцедите. А после употребе, уместо до судопере, боље га изнети на балкон или ставити на радијатор да се осуши.

Добро, да се вратимо на тему. Па зашто ставити сунђер у фрижидер? Захваљујући својој структури и својствима, одлично упија влагу и мирисе. Само ставите по једну на сваку полицу како бисте спречили накупљање воде на производима у фрижидеру. Ова неупадљива ствар такође може помоћи у решавању проблема непријатног мириса из фрижидера.

Такође је добра идеја да поврће ставите на сунђер уместо директно на полицу у фрижидеру. То олакшава одржавање чистоће, а производи се неће тако брзо кварити.

Прочитајте још: Таблета са прање судова има сјајну примену и у КУПАТИЛУ: Ево како можете да је употребите

Само запамтите да ставите нови, чист и сув сунђер у фрижидер. Што је већа његова површина, то боље. Требало би да се мења сваких неколико дана, поготову ако приметимо да је влажан или да му се изглед променио.

Оно што је важно, не морате да баците такав сунђер. Само га дезинфикујте и осушите. То можете учинити тако што ћете га потопити у сирће, ставити у машину за прање судова или у микроталасну пећницу на 2 минута. Или само у машини за прање веша. Други начин је да га прокувате са течношћу за прање судова. Након тога, можете га безбедно поново користити за прање или вратити у фрижидер.

Кеса сировог пиринча у фрижидеру ће радити као сунђер. То је једноставан, ефикасан и еколошки патент за уклањање вишка влаге која се тамо накупила. Штавише, елиминише и непријатне мирисе. За исту сврху новине можете ставити и у фрижидер. Ова кућна метода наших бака, која се користи и данас.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.