· · Коментари: 0
месец рођења открива

Студија сугерише да МЕСЕЦ РОЂЕЊА утиче на ваш КАРАКТЕР и КАРИЈЕРУ, а такође и на ЗДРАВСТВЕНА СТАЊА

Људи који су рођени у мају склони су да буду оптимисти, док они рођени у новембру имају тенденцију да буду склонији песимизму

1652805871_beautiful-gc4c78aed4_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Многи истраживачи су покушали да схвате колико људи могу бити различити засновано на годишњем добу и месецу у коме су рођени. Једна студија каже да сезона и месец вашег рођења могу утицати на вашу личност, карактер и вештине. Заправо, и и за ваше здравље, према подацима прикупљеним од 1,7 милиона људи, проучавајући 1.688 стања.

Прочитајте још: Знаци зодијака који су НАЈБОЉИ САПУТНИЦИ: Ево са ким треба да пакујете кофере ове године

Ево шта је студија показала, које су ваше предиспозиције, карактер и здраврствено стање на основу месеца у ком сте рођени. 

Јануар

Ако сте рођени у јануару, ви сте више од обичне зиме, рођени сте у првом месецу у новој години, што значи много различитих могућности. У ствари, људи рођени у јануару имају тенденцију да имају каријеру у медицини или у наплати дугова или да буду успешни спортисти. И већа је вероватноћа да ће људи рођени у јануару постати познати. Ваше здравље је обично боље од просека и вероватно сте заштићени од већине проблема, само не од кардиоваскуларних стања. Емоционалном здрављу, међутим, треба више заштите и пажње: шизофренија и биполарни поремећај су превише чести међу особама рођеним у јануару, иако су мање склони да имају раздражљив темперамент.

Фебруар

Бебе рођене у фебруару имају тенденцију да буду срећније у својим животима и каријерама. Такође, велике су шансе да сте рођени прерано. То значи да сте били лакши као беба. Фебруар је такође месец креативности и можда ћете наставити каријеру као уметник. Иако вам то не буде каријера, засигурно да ћете имати неку уметност као хоби јер ћете морати тај део креативности у себи да испољите негде. Када је у питању здравље, прилично сте заштићени од свих болести. 

Март

Март је месец када дочекујемо сунце и ако сте рођени у овом месецу, вероватно тражите сунчану страну живота. Такође, људи који су рођени у пролеће могу бити изложени хипертимији, што значи да су увек добро расположени и позитивни.Када је у питању  здравље , деца рођена у марту ће можда морати да пазе на свој кардиоваскуларни систем.

Април

Баш као и за људе рођене у марту, бебе у априлу имају тенденцију да буду много позитивније у поређењу са  људима рођеним у другим годишњим добима. Када је у питању каријера, априлске бебе би могле имати прилику да бирају између различитих могућности за каријеру и најчешће су у ситуацији да бирају шта желе да раде, те су углавном задовољне својим каријерама и пословима, односно може се рећи да "заиста воле свој посао". Имају веома добру заштиту од општих здравствених проблема, осим кардиоваскуларног система што је генерални проблем који прати особе рођене на пролеће.

Мај

Ако сте рођени у мају, можда бисте себе сматрали најсрећнијим, као што изгледа већина људи рођених у овом месецу. Рођени сте да будете оптимиста. Ако посматрамо са становишта каријере, људи рођени у мају не морају да буду фокусирани на једну каријеру јер су њихови избори широм отворени. Они су добри у обављању више ствари ођедном и врло су ефикасни иако су подељени на више страна. Исто важи и за здравље. Рођени у мају генерално нису склони никаквим високоризичним болестима. Међутим, према студијама, иако су оптимисти, склонији су и депресији у неким каснијим фазама живота или благој анксиозности у току дана. 

Јун

Уз све позитивне вибрације које имају рођени у марту, априлу и мају, имају га и људи у јуну. Међутим, они су склонији променама расположења и могу веома брзо да укључе и искључе своју срећу. Они постижу сјајна академска достигнућа, јер студије показују да имају више времена за сазревање пре поласка у школу. Такође воле читање, литературу и све што подстиче експанзију знања. Уживају у квизовима и учењу нових ствари. Што се тиче здравља, могу постојати респираторни и кардиоваскуларни ризици, али људи рођени у Јуну генерално немају озбиљне здравствене проблеме. Више су склони сезонским гриповима. 

Јул 

Према студији, ако сте рођени у јулу , можда бисте имали способност да саморегулишете свој емоционални живот и контролишете своју агресију. Када су у питању таленти, већина рођених у јулу има уметничку страну и могу имати тенденцију да буду  леворуки. Када је у питању здравље, обратите пажњу на репродуктивне органе. Осим тога, жене рођене у јулу могу ући у пубертет нешто касније у животу.

Август

Рођење у августу значи мање академских циљева, али успешност на терену. Вас књига никада није занимала, али сте давали добре резултате када је у питању каријера. Људи рођени у августу су најбројнији - највише беба је рођено баш у овом месецу. Такође, имате врло јаку енергију, позитивини сте и врло сте упадљиви у просторији са много људи.  Када је у питању здравље, промене расположења које долазе са претерано позитивним стањем неће вас довести у опасност од биполарних болести. У ствари, људи рођени у лето имају најмање шансе да га добију. Опет, ако сте жена, можда сте касније ушли у пубертет, што такође значи здравији живот у одраслом добу. 

Септембар

Људи рођени на јесен генерално имају низак ниво депресије. Али ако сте рођени баш у септембру, можда ћете се борити против овога током живота. Избегаваћете каријеру која укључује комуникацију са много људи, даваћете добре резултате, али ћете се увек држати по страни и нећете желети да се истичете у први план. Рођени у септембру имају умерени ризик од развоја болести, али имају веће шансе за астму.

Октобар

Ако сте рођени у октобру, онда сте врло добар спортиста или волите спорт рекреативно. Они који су изабрали да им овај пут буде професија, биће врло успешни у њему. Људи рођени у овом месецу су углавном високи, а сама склоност ка спорту, значиће да нису нешто превише амбициозни када је каријера у питању на неком другом пољу. Међутим, ако сте једна од оних који су рођени у октобру, можда ћете имати повећане шансе за развој болести, с тога водите рачуна о имунитету. 

Новембар

Они који су рођени у овом месецу имају тенденцију да буду хиперфокусирани. У комбинацији са ниским ризиком од  депресије, то би им могло дати предност у животу када постижу своје циљеве. Иако нису склони депресији, склони су неком благом песимизму и да свет око себе посматрају "кроз филтер". Њихова каријера је углавном везана за рад са компјутерима. Људи рођени у новембру, у поређењу са особама рођеним у другим месецима, имају већи ризик за општа стања, посебно респираторна, али могу имати највећи проблем што се тиче кардиоваскуларних болести. 

Децембар

Ако сте рођени у децембру, можда сте једни од најређих људи на свету, посебно ако вам је рођендан 24. или 25. у месецу. Најмање људи јесте рођено баш у децембру. Али када је у питању расположење, нисте лако иритирани и много сте мирнији у поређењу са људима око вас. Вас одликује смиреност, стабилност и не можете вас нико лако померити из равнотеже. Лидери сте у свом послу и најчешће сте на врховним позицијама у предузећу.  Децембар значи да можда имате већи ризик што се тиче репродуктивних органа, али углавном имате добро опште здравље. У ствари, према студији имате веће шансе да живите до 105 година или више.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.