Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Истраживање

Проверите шта возите: ОВО су најсмртоноснији аутомобили!

Највише погинулих особа се налазило у малим колима, а најмање у СУВ возилима показала су обимна истраживања

golf.jpg
Фото:"Фолксваген"
Oglas

Амерички институт за безбедност саобраћаја на ауто-путевима (ИИХС) на основу опсежних истраживања броја погинулих путника у возилу према броју регистрација на милион возила и према броју пређених километара саопштио је који су аутомобили, по категорији и врсти, најбезбеднији, односно најсмртоноснији.

"Ленд ровер евок" (Фото: "Ленд Ровер"

Према очекивањима мала возила су и најмање безбедна. Тако је код тих возила забележена смртност од 82 особе на милион регистрованих возила док код велликих теренских возила СУВ страда 15 људи годишње на милион регистрованих. Просечно, у аутомобилима у САД се годишње на милион регистрованих возила забележи 36 смртних случајева (ово су подаци на основу прикупљања чињеница за 2017.).

Прочитајте још: Сигурно постављате ПОГРЕШНА питања приликом куповине аутомобила: Ево шта би требало ПРВО ДА ПРОВЕРИТЕ (ВИДЕО)

Занимљиво јер да је од свих возила која су обухваћена овом студијом било и оних без смртних случајева али и оних који су били скоро двоструко опаснији од просека.

"Форд фиеста" (Фото:"Форд")

Возила у којима нико није настрадао су "ГМЦ јукон", "ренџ ровер евок", "лексус НX 200т", "порше кајен", који су у категорјији СУВ возила, али и "мерцедес Ц-клас" и "фолксваген голф" који су седан односно хечбек возила

Три најлошија возила по овом критеријуму су "форд фијеста" са 141 смртним случајем,, "хјундаи аксент" са 116 и "шевролет соник" са 98 настрадалих особа на милион регистрованих возила.

Прочитајте још: Ако кренете у Грчку, МОРАТЕ ИМАТИ ОВАЈ ПАПИР, иначе вас Македонци враћају НАЗАД

Јасно је, ово је само статистика и не мора да значи да су нека возила баш толико безбедна односно небезбедна, али у сваком случају указује да велика возила, којих је све више с обзиром на популарност СУВ аутомобила, ће наредних година бити све присутнија а да ће мала возила тешко опстати у таквом друштву.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas