Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Једноставан колач који ће сачувати СВЕЖИНУ током целе радне недеље: ЧУПАВЦИ са нутелом и кокосом (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Упустите се у авантуру припреме слаткиша са својим укућанима.

1635700254_kocke.png
Фото: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica
Oglas

Недељно вече савршено је за заједничке активности са укућанима. Наш предлог је да ово недељно поподне проведете у припреми једноставних колача, који ће свежину сачувати током целе радне недеље, а ви ћете увек имати позитиван одговор на питање укућана да ли имате нешто слатко у кући

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Састојци за припрему коре колача:

  • 180 грама путера или маргарина
  • 200 грама чоколаде за кување
  • 4 беланцета
  • 50 грама шећера
  • 1 кашика сока од лимуна
  • 4 жуманцета
  • 50 грама шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 кашика рума ко воли
  • 100 милилитара млека
  • 200 гр млевеног плазма кекса

Састојци за припрему фила:

Прочитајте још: Маме и баке ОТКРИВАЈУ: Ово су три кардиналне грешке приликом кувања

  • 200 грама путера или маргарина
  • 3 шољице млека (мале шољице за црну кафу)
  • 300 грама шећера кристал
  • 4 кашике какаоа

Остали састојци:

  • 200 грама кокоса за ваљање колача
  • 3-4 кашике нутеле или неког другог крема

Прочитајте још: ТО ЈЕ ОНА! Овако је Меган Маркл изгледала са црвенкасто смеђом косом (ФОТО)

Упутство за припрему чупаваца:

Чколаду и путер отопити у микроталасној или на пари. Када се отопи, измешати добро да се добије уједначена смеса. Оставити са стране, док спремите остале састојке.

Посебно умутити беланца са шећером и лимуновим соком, у чврст снег. Такође оставити са стране.
Жуманца и шећер мутити да се добије густа, светла смеса. Додати ванилу и рум, наставити са миксањем, па додавати отопљену чоколаду и путер. Када се смеса добро умути, постепено додавати млеко, мало по мало, све време миксајући.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Додати млевени кекс, па када се смеса изједначи искључити миксер. На крају додати умућена беланца и полако, ручно измешати смесу, док се састојци не сједине. Смесу изручити у плех, димензија 20 x 30 центиметара, обложен папиром за печење. Кору пећи пола сата, на 180 степени. Печену кору оставити да се потпуно охлади.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Када се кора охладила, преврнути је на плато и исећи на коцке 2×2 центиметара или веће ако вам се више свиђа. Сада сваку коцку пресећи на пола, једну половину премазати нутелом, па поклопити другом половином. Ако вам је лакше, можете кору, док је цела, пресећи на пола, нафиловати нутелом и поклопити. Али, ако се одлучите на овај корак, будите пажљиви, јер је бисквит нежан.

Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?

Нафиловане коцкице оставити у фрижидер на сат времена. За то време спремити фил. Све састојке ставити у шерпицу и пустити да проври уз мешање. Чим проври, фил је готов и склонити га са стране, да се само мало прохлади. Нафиловане и охлађене коцкице потапати у фил, ваљати у кокос, са свих страна и ређати на тацну за колаче.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas