Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

Најбољи домаћи ЏЕМ ОД ШЉИВА без шећера (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Ово је један од традиционалних укуса који су обележили многа детињства

1663189883_dzem.png
Фото: InstagramScreenShot/bigmama_healthyfood
Oglas

Куповни џмови препуни су имулгатора, шећера о различитих конзерванаса. Осим тога могу стајати и до десет пута скупље у односу на теглу џема коју лако можете направити на свом шпорету.

Прочитајте још: Чаробни напитак - чај од црног БИБЕРА: Идеалан за труднице, регулише холестерол, помаже код реуме и затвора

Доносимо вам рецепт из кувара наших бака за џем без шећера и конзерванаса-

Састојци:

  • 1,5 килограма шљива
  • 50 грама заслађивача
  • 30 грама чиа семенки
  • 1 кашичица цејлонског цимета

Припрема:

Шљиве најпре добро оперите, исеците на половине и извадите семенке. Поређајте их у ватросталну чинију и пеците у рерни око 45 минута на 200 степени. Након тога извадите и кратко самељите у сецку.

Када то урадите, преспите смесу у шерпу, додајте чиа семенке, заслађивач и цимет и оставите на тихој ватри да прокључа око 10 минута. Врућ џем потом сипајте у вруће тегле.

Прочитајте још: НАР у служби лепоте: Разлози због којих ово здраво воће треба стављати на лице

Можете засладити и урмама, биће довољно око 100-150 грама, додајте их приликом млевења печених шљива у сецко па затим додајте чиа семенке и цимет па укувајте. Уколико се одлучите да засладите медом препоручила бих вам да њега додате скроз на крају, након што се џем укува како не би био дуго изложен високој температури и изгубио већим делом нутритивне вредности.

Од ове количине добићете око 700грама џема. Рок трајања је 7 до 10 дана у фрижидеру.

Уколико желите да га чувате дуже, онда врућ џем сипајте у вруће тегле , напуните, затворите добро поклопцем и окрените теглу наопачке, оставите да се тако охлади. Уколико сте све добро обавили поклопац би требао да буде благо улегнут, и на тај начин сте природно пастеризовали џем и продужили рок трајања. Након отварања такодје важи правило да га употребите у року од 7 до 10 дана, зато је практичније пунити мање теглице

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas