Овај чоколадни колач обрадоваће све ваше укућане.
Не дозволите да вас дужина овог рецепта уплаши, процес је врло једноставан.Ипак, овај рецепт и овај пољски традиционални колач морате испробати, јер меканије тесто нећете јести.⠀
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Састојци за тесто:
- 780 грама брашна ⠀
- 1 коцка квасца⠀
- 100 грама кристал шећера⠀
- 1 кашичица соли⠀
- 300 милилитара воде собне температуре⠀
- 1 кашика екстракта ваниле ⠀
- 1 кашика пасте ваниле ⠀
- 2 јаја⠀
- 50 грама отопљеног путера ⠀
Састојци за надев:
Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)
- 500 грама Нутеле
- 100 грама млевеног лешника⠀
Састојци за прелив:
- 400 милилитара воде⠀
- 200 грама шећера ⠀
- 1 штапић цимета ⠀
- 1 звездасти анис⠀
- кора 2 поморанџе исецкана на трачице⠀
- 1 јаје⠀
- 1 кашика воде⠀
- шака пистаћа⠀
Припрема:
У једној посуди размутити квасац у води. У другој посуди миксером умутити путер и шећер, па додати јаја. Затим додати брашно, со, ванилу, па додати воду с квасцем. Месити рукама. Ако вам се смеса чини превише лепљива додајте још брашна кашику по кашику док не постане нелепљиво. Пребацити тесто на радну површину и месити још 2 до 3 минута док не постане глатко, еластично и мекано. Направити лопту, посути брашном посуду ставити тесто унутра и оставити 1 сат да нарасте.⠀
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
У једној шерпи помешати шећер и воду. Оставити да проври, кад проври ставити штапић цимета и анис. Кувати 2 минута. Додати поморанџину кору, смањити темп на ниско и кувати 20 минута.⠀
Загрејати рерну на 180 степени.⠀
Песницом удубити тесто. Премесити га па поделити на 2 дела. Развијати тесто што тање у правоугаоник. Премазати нутелом, посути лешницима, уролати у штрудлу, пресећи на пола по дужини. ⠀
Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године
Окренути расечену страну на горе, направити x па уплести наизменично почевши од средине. Савити у круг. Кружну тепсију обложити пек папиром, ставити бабку унутра.⠀
Умутити јаје и воду. Четкицом премазати тесто. Ставити у рерну и пећи 20 минута. Када је печено прелити преливом од поморанџе.⠀
Исецкати пистаће ситно па посути. Ставити на жицу за хлађење и оставити 30минута. Поновити са другом.⠀
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ