· · Коментара: 0
СЛАТКИШИ

Направите чаробни пољски празнички колач: Чоколадна БАБКА топи сва чула (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Овај чоколадни колач обрадоваће све ваше укућане.

1641496490_Untitled.jpg
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/милисс_китцхен

Не дозволите да вас дужина овог рецепта уплаши, процес је врло једноставан.Ипак, овај рецепт и овај пољски традиционални колач морате испробати, јер меканије тесто нећете јести.⠀

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Састојци за тесто:

  • 780 грама брашна ⠀
  • 1 коцка квасца⠀
  • 100 грама кристал шећера⠀
  • 1 кашичица соли⠀
  • 300 милилитара воде собне температуре⠀
  • 1 кашика екстракта ваниле ⠀
  • 1 кашика пасте ваниле ⠀
  • 2 јаја⠀
  • 50 грама отопљеног путера ⠀

Састојци за надев:

Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)

  • 500 грама Нутеле
  • 100 грама млевеног лешника⠀

Састојци за прелив:

  • 400 милилитара воде⠀
  • 200 грама шећера ⠀
  • 1 штапић цимета ⠀
  • 1 звездасти анис⠀
  • кора 2 поморанџе исецкана на трачице⠀
  • 1 јаје⠀
  • 1 кашика воде⠀
  • шака пистаћа⠀

Припрема:

У једној посуди размутити квасац у води. У другој посуди миксером умутити путер и шећер, па додати јаја. Затим додати брашно, со, ванилу, па додати воду с квасцем. Месити рукама. Ако вам се смеса чини превише лепљива додајте још брашна кашику по кашику док не постане нелепљиво. Пребацити тесто на радну површину и месити још 2 до 3 минута док не постане глатко, еластично и мекано. Направити лопту, посути брашном посуду ставити тесто унутра и оставити 1 сат да нарасте.⠀

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

У једној шерпи помешати шећер и воду. Оставити да проври, кад проври ставити штапић цимета и анис. Кувати 2 минута. Додати поморанџину кору, смањити темп на ниско и кувати 20 минута.⠀

Загрејати рерну на 180 степени.⠀

Песницом удубити тесто. Премесити га па поделити на 2 дела. Развијати тесто што тање у правоугаоник. Премазати нутелом, посути лешницима, уролати у штрудлу, пресећи на пола по дужини. ⠀

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Окренути расечену страну на горе, направити x па уплести наизменично почевши од средине. Савити у круг. Кружну тепсију обложити пек папиром, ставити бабку унутра.⠀

Умутити јаје и воду. Четкицом премазати тесто. Ставити у рерну и пећи 20 минута. Када је печено прелити преливом од поморанџе.⠀

Исецкати пистаће ситно па посути. Ставити на жицу за хлађење и оставити 30минута. Поновити са другом.⠀

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.