Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Napravite čarobni poljski praznički kolač: Čokoladna BABKA topi sva čula (RECEPT/FOTO)

Ovaj čokoladni kolač obradovaće sve vaše ukućane.

1641496490_Untitled.jpg
Foto: InstagramScreenShot/miliss_kitchen
Oglas

Ne dozvolite da vas dužina ovog recepta uplaši, proces je vrlo jednostavan.Ipak, ovaj recept i ovaj poljski tradicionalni kolač morate isprobati, jer mekanije testo nećete jesti.⠀

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Sastojci za testo:

  • 780 grama brašna ⠀
  • 1 kocka kvasca⠀
  • 100 grama kristal šećera⠀
  • 1 kašičica soli⠀
  • 300 mililitara vode sobne temperature⠀
  • 1 kašika ekstrakta vanile ⠀
  • 1 kašika paste vanile ⠀
  • 2 jaja⠀
  • 50 grama otopljenog putera ⠀

Sastojci za nadev:

Pročitajte još: "DRAMATIČNO, ALI LEPO": Ketrin Zita se u šestoj deceniji razgolitila i pobrala pohvale! (FOTO)

  • 500 grama Nutele
  • 100 grama mlevenog lešnika⠀

Sastojci za preliv:

  • 400 mililitara vode⠀
  • 200 grama šećera ⠀
  • 1 štapić cimeta ⠀
  • 1 zvezdasti anis⠀
  • kora 2 pomorandže iseckana na tračice⠀
  • 1 jaje⠀
  • 1 kašika vode⠀
  • šaka pistaća⠀

Priprema:

U jednoj posudi razmutiti kvasac u vodi. U drugoj posudi mikserom umutiti puter i šećer, pa dodati jaja. Zatim dodati brašno, so, vanilu, pa dodati vodu s kvascem. Mesiti rukama. Ako vam se smesa čini previše lepljiva dodajte još brašna kašiku po kašiku dok ne postane nelepljivo. Prebaciti testo na radnu površinu i mesiti još 2 do 3 minuta dok ne postane glatko, elastično i mekano. Napraviti loptu, posuti brašnom posudu staviti testo unutra i ostaviti 1 sat da naraste.⠀

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

U jednoj šerpi pomešati šećer i vodu. Ostaviti da provri, kad provri staviti štapić cimeta i anis. Kuvati 2 minuta. Dodati pomorandžinu koru, smanjiti temp na nisko i kuvati 20 minuta.⠀

Zagrejati rernu na 180 stepeni.⠀

Pesnicom udubiti testo. Premesiti ga pa podeliti na 2 dela. Razvijati testo što tanje u pravougaonik. Premazati nutelom, posuti lešnicima, urolati u štrudlu, preseći na pola po dužini. ⠀

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Okrenuti rasečenu stranu na gore, napraviti x pa uplesti naizmenično počevši od sredine. Saviti u krug. Kružnu tepsiju obložiti pek papirom, staviti babku unutra.⠀

Umutiti jaje i vodu. Četkicom premazati testo. Staviti u rernu i peći 20 minuta. Kada je pečeno preliti prelivom od pomorandže.⠀

Iseckati pistaće sitno pa posuti. Staviti na žicu za hlađenje i ostaviti 30minuta. Ponoviti sa drugom.⠀

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas