· · Коментари: 0
ДОМАЋИЦЕ ОТКРИВАЈУ

Три савршена летња рецепта за освежење са ЛУБЕНИЦОМ које ћете обожавати

Најбоље летње освежење које уз то и топи килограме...

1629325025_watermelon-2395804_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Лубеница садржи многе витамине који су потребни вашем телу, укључујући витамин А, Ц и Б6. Такође, лубеница садржи и магнезијум који помаже у регулацији рада мишића и нерава. Једна кришка лубенице садржи око 45 калорија, што је чини нискокалоричним међуоброком.

Висок садржај воде у лубеници такође може да буде заситан и може да помогне да унесете мање калорија у целини

Прочитајте још: Принц Хари иде у Лондон са камером, а срешће САМО једног члана КРАЉЕВСКЕ породице

Доносимо вам три необична рецепта са лубеницом који ћете обожавати.

Лубеница и со

Ако на лубеницу ставите мало соли, укус је још слађи! Со је природни појачивач укуса, па када со додате слатком, окус постаје интензивнији.

Лубеница и фета сир

Прочитајте још: Поново МОДЕРНА: Мушка бела кошуља, али се носи на НОВ начин (ФОТО)

Састојци за четири мале порције:

  • 1 килограм лубенице
  • 200 грама фета сира
  • 1 лимета
  • 2-3 гранчице мајчине душице или менте
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 прстохват соли

Припрема: Изрежите лубеницу на комаде величине залогаја, маринирајте соком лимете, сољу и маслиновим уљем, а затим додајте фету и зачинско биље. Уз мало црвеног лука, меда и ораха и салата ће бити још интензивнијег укуса.

Прочитајте још: БОЛ У ЗГЛОБОВИМА, ГОРУШИЦА, НЕПРИЈАТАН ЗАДАХ: Због чега је све добро пити МЕД и СИРЋЕ

Вегански коктел са краставцом

За савршено освежење у врућим летњим данима ту је и безалкохолни коктел од лубенице.

Састојци за коктел:

  • 150 милилитара сока од свјеже лубенице
  • 4 кришке краставца
  • 150 милилитара џина
  • 100 милилитара свежег сока лимете
  • 60 милилитара шећерног сирупа
  • прстохват соли

Припрема: Помешајте све састојке и украсите кришком краставца

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.