Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVA ISHRANA

Ako na vas loše utiče nagla promena vremena SPAS pronađite u ovoj DIJETI

Krvotok se kod mnogih teško navikava na nagle promene temperature, a doktori smatraju da telu možete pomoći da se hranom navikne na nagle skokove.

1615366676_Depositphotos_15422407_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Zato probajte da određenim načinom ishrane trebalo dati potporu organizmu i na taj način doprineti boljoj cirkulaciji. Ne brinite, nije potrebno da jedete samo ljute papričice, postoji mnogo drugih namirnica koje podstiču razmenu materija u organizmu i doprinose da se osećate preporođeno.

Pročitajte još: Dijeta Gvinet Paltrou: Glumica otkrila tajnu svoje savršene linije

Crna čokolada i grejpfrut
Od posebnih namirnica koje se izdvajaju u borbi protiv loše cirkulacije, osim ljutih papričica, su i kiseli kupus, pomorandže, grejp, limun, mandarine, beli luk, crna čokolada i crno vino i začini - ruzmarin, cimet, đumbir…

Loša cirkulacija umanjuje kvalitet života, jer izaziva niz tegoba, od utiska "mutno mi je u glavi", do utrnulosti i pečenja, ili žmaraca u prstima ruku ili nogu, pa do bola u nogama pri hodanju, nedostatka daha, umora i hladnoće, posebno u udovima.

Voće i povrće, meso i riba, a tajna je u sitnicama.

Problemi sa cirkulacijom, takođe, doprinose ozbiljnim zdravstvenim poremećajima, kao što su visok krvni pritisak, šlog i srčani udar.

Osnovno pravilo je da svakog dana jedete voće i povrće, manje količine mesa i ribe, jedete i hleb od celog zrna žitarica, koristite hladno ceđeno maslinovo ulje i svakodnevno hodajte ili se bavite nekom drugom fizičkom aktivnošću.

Pročitajte još: Savršena Pegan DIJETA: Gubite kilograme, a nikada niste gladni

Grejpfrut je zdrav Foto: Piksabej

Ponedeljak

Doručak: štapići od integralnog brašna začinjeni ruzmarinom i čaša kiselog mleka sa belim lukom

Užina: pomorandža

Ručak: pastrmka na žaru i salata od kiselog kupusa, čaša crnog vina začinjena sa alevom paprikom

Večera: griz sa crnom čokoladom

Promena: KETO dijeta: Pet OMILJENIH namirnica koje možete jesti tokom ovog režima ishrane

Utorak

Sreda
Doručak: ovsene pahuljice sa suvim voćem i jogurtomUžina: dve mandarineRučak: riba na žaru sa dinstanom šargarepom, začinjenom belim lukomVečera: makarone sa jajima i sirom i salata od krastavca začinjena belim lukom, mirođijom i kiselim mlekom

Doručak: bareno jaje, hleb, mladi sir i sveža ili ljuta paprika

Užina: grejp

Ručak: teleća čorba, pohovano belo meso pečeno u rerni i zelena salata sa limunovim sokom i maslinovim uljem, čaša crnog vina

Večera: projara začinjena sa sirom i ruzmarinom

Četvrtak

Doručak: slanina sa belim lukom i hlebom

Užina: limunada zaslađena medom

Ručak: krem-čorba od pečuraka, pire krompir salata od svežeg kupusa začinjena limunovim sokom i maslinovim uljem

Pročitajte još: Poslastica koja ne goji: Nabavite šaku borovnica i zasladite se!

Petak

Doručak: gibanica sa salatom od krastavca začinjenom belim lukom, mirođijom i kiselim mlekom

Užina: pomorandža

Ručak: riblja čorba (po izboru ljuto začinjena), krompir salata sa crnim lukom

Večera: sutlijaš začinjen cimetom

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas