Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

ВРАТИМО СЕ НА ПОЧЕТАК: Једноставни трикови за здраву ДИЈЕТУ

Да ли се надате да ћете водити здравији начин живота и изгубити тежину?

1649056897_belly-3520191_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Када је у питању губитак килограма и дијета, чујемо толико тврдњи, брзих решења за губитак килограма - али истина је да нам ове модерне дијете и чудесни производи не чине никакву услугу , а ако доводе до губитка тежине, то није одрживо и сигурно није здраво.

Губитак тежине и исхрана на прави начин су дугорочни процеси који почињу улагањем напора и укључивањем здравијег избора у свој животни стил. Када током времена правите мале промене и држите их се, нец́ете само изгубити тежину – такође ц́ете живети здравији и срец́нији живот.

Тражите неке савете и трикове о хранљивијој дијети и доношењу здравих избора за здраву исхрану и боље здравље? Ове испробане једноставне савете о исхрани је лако укључити у ваш свакодневни живот и они ће направити велику разлику. Ево шта треба да урадите да бисте покренули свој здрав начин живота.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПЕТ фаза кроз које пролази свака веза: Шта су открили научници?

ОГРАНИЧИНЕ КОЛИЧИНЕ

Било да је време за оброк или ужину, важно је да будете свесни не само тога шта једете већ и колико.
Пошто је преједање један од водећих узрока гојазности, важно је да се проверите када је време за јело. Ако имате упаковану или замрзнуту храну, потражите величину порције на етикети о исхрани. Ако кувате за себе, запамтите да је ваша стиснута песница величине шоље, што је величина коју треба да изаберете за појединачну порцију меса, житарица, воћа и поврћа.

ХРАНИТЕ СЕ ВОЋЕМ И ПОВРЋЕМ

Пхото:Пиxабаy​

Воће и поврће можда нису на врху листе свих омиљених или честих намирница - и то је проблем. Хранљиве материје и предности свежег воћа и поврћа су од суштинског значаја за природну, здраву исхрану и начин живота, а повећање уноса ће вам помоћи да останете сити, да се осећате задовољније и да лакше смршате. Требало би да имате две порције воћа и три порције поврћа дневно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕЗГЛУТЕНСКИ пудинг: За сваког по нешто (РЕПЕПТ)

ОДРЕКНИТЕ СЕ ЈУНК ФООД-а

Баш као што је важно јести више воћа и поврћа да бисте остали здрави, кључно је смањити нездраву храну са високим нивоом масти, натријума, конзерванса, додатог шец́ера и других хемикалија и пунила. Ако сте велики љубитељ брзе хране, смањите унос полако, али на крају је најбоље да потпуно избаците брзу храну, слаткише, колачиц́е, упаковане грицкалице и прерађену храну из своје исхране.

Пхото:Пиxабаy

ПРЕЂИТЕ НА ПОСНО МЕСО

Сви воле протеине, али да ли сте знали да превише црвеног меса може бити лоше за ваш холестерол и срце? Уместо хамбургера и говедине, покушајте да се окренете немасном месу као што су морски плодови, ћуретина и пилетина, која могу бити пођеднако укусне! Здраво такође може бити издашно и укусно са опцијама од немасног меса као што је италијанска пилећа кобасица, направљена од врхунског меса, пријатног укуса и 60 процената мање масти од података УСДА за свињску и говеђу кобасицу.

Ево ваших здравих навика!

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas