Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

VRATIMO SE NA POČETAK: Jednostavni trikovi za zdravu DIJETU

Da li se nadate da ćete voditi zdraviji način života i izgubiti težinu?

1649056897_belly-3520191_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Kada je u pitanju gubitak kilograma i dijeta, čujemo toliko tvrdnji, brzih rešenja za gubitak kilograma - ali istina je da nam ove moderne dijete i čudesni proizvodi ne čine nikakvu uslugu , a ako dovode do gubitka težine, to nije održivo i sigurno nije zdravo.

Gubitak težine i ishrana na pravi način su dugoročni procesi koji počinju ulaganjem napora i uključivanjem zdravijeg izbora u svoj životni stil. Kada tokom vremena pravite male promene i držite ih se, nećete samo izgubiti težinu – takođe ćete živeti zdraviji i srećniji život.

Tražite neke savete i trikove o hranljivijoj dijeti i donošenju zdravih izbora za zdravu ishranu i bolje zdravlje? Ove isprobane jednostavne savete o ishrani je lako uključiti u vaš svakodnevni život i oni će napraviti veliku razliku. Evo šta treba da uradite da biste pokrenuli svoj zdrav način života.

PROČITAJTE JOŠ: PET faza kroz koje prolazi svaka veza: Šta su otkrili naučnici?

OGRANIČINE KOLIČINE

Bilo da je vreme za obrok ili užinu, važno je da budete svesni ne samo toga šta jedete već i koliko.
Pošto je prejedanje jedan od vodećih uzroka gojaznosti, važno je da se proverite kada je vreme za jelo. Ako imate upakovanu ili zamrznutu hranu, potražite veličinu porcije na etiketi o ishrani. Ako kuvate za sebe, zapamtite da je vaša stisnuta pesnica veličine šolje, što je veličina koju treba da izaberete za pojedinačnu porciju mesa, žitarica, voća i povrća.

HRANITE SE VOĆEM I POVRĆEM

Photo:Pixabay​

Voće i povrće možda nisu na vrhu liste svih omiljenih ili čestih namirnica - i to je problem. Hranljive materije i prednosti svežeg voća i povrća su od suštinskog značaja za prirodnu, zdravu ishranu i način života, a povećanje unosa će vam pomoći da ostanete siti, da se osećate zadovoljnije i da lakše smršate. Trebalo bi da imate dve porcije voća i tri porcije povrća dnevno.

PROČITAJTE JOŠ: BEZGLUTENSKI puding: Za svakog po nešto (REPEPT)

ODREKNITE SE JUNK FOOD-a

Baš kao što je važno jesti više voća i povrća da biste ostali zdravi, ključno je smanjiti nezdravu hranu sa visokim nivoom masti, natrijuma, konzervansa, dodatog šećera i drugih hemikalija i punila. Ako ste veliki ljubitelj brze hrane, smanjite unos polako, ali na kraju je najbolje da potpuno izbacite brzu hranu, slatkiše, kolačiće, upakovane grickalice i prerađenu hranu iz svoje ishrane.

Photo:Pixabay

PREĐITE NA POSNO MESO

Svi vole proteine, ali da li ste znali da previše crvenog mesa može biti loše za vaš holesterol i srce? Umesto hamburgera i govedine, pokušajte da se okrenete nemasnom mesu kao što su morski plodovi, ćuretina i piletina, koja mogu biti pođednako ukusne! Zdravo takođe može biti izdašno i ukusno sa opcijama od nemasnog mesa kao što je italijanska pileća kobasica, napravljena od vrhunskog mesa, prijatnog ukusa i 60 procenata manje masti od podataka USDA za svinjsku i goveđu kobasicu.

Evo vaših zdravih navika!

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas