· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Дијета за запослене у канцеларији: Мени за 5 радних дана

Да бисте спречили прекомерну телесну тежину и избегли гојазност, важно је да знате да се храните у складу са својом професијом.

1629288770_Depositphotos_188610810_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Начин живота који подразумева много седења и осмочасован боравак у канцеларијској фотељи не мора нужно да води у вишак килограма.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Прво правило за канцеларијске раднике је трпеза са што мање угљених хидрата. Разлог је у томе што мањак физичке активности уз угљене хидрате значи сигуран добитак на килажи, а уз то прекомеран унос ове групе намирница узрокује дневну поспаност.

Људи који се не крећу треба да једу јаја и месо

Онима који раде у канцеларији препоручује се храна богата протеинима. То значи да би на јеловнику требало редовно да се налазе јаја, месо, риба и млечни производи уз обиље поврћа и воћа, а у малим количинама производи од житарица.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Ево како би могао да изгледа јеловник за радну недељу.

Носите храну од куће
За здраву исхрану на послу, важна је и навика да се оброк носи од куће. Истраживања показују да особе које носе ручак од куће имају нижу телесну масу у поређењу са онима које једу готову храну.

Понедељак

Доручак: кајгана са свежом паприком и чаша киселог млека

Ужина: малине

Ручак: пуњене тиквице и салата по избору

Вечера: два мања парчета гибанице и шоља чаја

Уторак

Доручак: два кувана јаја 30 г интегралног хлеба, 50 г немасног сира и парадјз салата

Ужина: купине

Ручак: пасуљ са месом по избору и купу салата

Вечера: шака ораха и шоља јогурта

Прочитајте још: Летња вегетаријанска ДИЈЕТА: Укусна и ефикасна! (ЈЕЛОВНИК)

Фото: Депозит

Среда

Протеини, а не маст
Протеини су кључни за очување мишићне масе, која најбрже страда услед дуготрајног седења, јер "уступа" место масним наслагама.

Доручак: сардина са два парчета интегралног хлеба

Ужина: већа нектарина

Ручак: риба на жару са кромпир салатом

Вечера: овсене пахуљице са јогуртом и мало језграстог воћа

Четвртак

Доручак: сендвичи од 80 г интегралног хлеба, хумуса, парадајза и пилећих прса

Ужина: лубеница

Ручак: свињске шницле у сосу од поврћа, салата

Вечера: два барена јаја

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за август: Без гладовања губи се 10 Килограма! (САТНИЦА)

Петак

Доручак: палента са сиром

Ужина: диња

Ручак: мусака од тиквица са јунећим месом

Вечера: пројара са печеницом

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.