Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Грејпфрут: Чаробњак који топи килограме

Грејпфрут је доказано снажан савезник у борби против килограма, а тврди се да само пола ове воћке дневно, без других лишавања, за месец дана даје резултате вредне дивљења

1619282099_grapefruits-1792233_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Дијета са грејпфрутом обично траје 12 дана, а уноси се само 800 калорија дневно. Ако желите да је поновите, требало би да паузирате барем два дана пре почетка новог циклуса.

Прочитајте још: Ризница витамина и минерала, а неправедно је у сенци "црног колеге"

Грејпфрут је доказано изузетна воћка за скидање килограма: истраживања јапанских нутрициониста о утицају грејпфрута на исхрану показала су да чак и они који нису на дијети, а у свакодневни јеловник уврсте ово воће несумњиво губе сувишне килограме. Просечно, они који су појели пола грејпфрута уз сваки оброк изгубили су 1,65 кг месечно, док су они који су три пута дневно попили чашу сока од грејпа изгубили 1,5 кг. Истраживање је показало и да постоји физиолошка веза између грејпфрута и инсулина, јер хемијска својства овог агрума смањују ниво инсулина у крви и подстичу мршављење.

Уз сваки оброк, током овог режима исхране, поједите половину грејпфрута или попијте 250 мл сока, али заборавите на намирнице које обилују сложеним угљеним хидратима (кромпир, целер, грашак, кукуруз, поврће богато скробом, тестенине), а у јеловник уврстите што више поврћа које можете да припремате на маслацу (парадајз, паприку, краставце, шаргарепу, црвени лук, ротквице, броколи, празилук, спанаћ, зеље, пасуљ. Дозвољено је и пијење кафе или чаја.

ВИШЕ ВОДЕ И БЕЗ ВЕЖБИ

- Пијте довољно течности. Најбоље барем осам чаша воде дневно јер је вода битна за све телесне функције, а нема калорија.
- Тачно се придржавајте наведених количина грејпфрута или сока од грејпфрута. Он делује као катализатор који покреће "чаробни" процес сагоревања масноћа. Ако узимате неке лекове обавезно се пре дијете консултујте са лекаром, јер утврђено је да грејпфрут негативно делује у комбинацији са чак 24 различита лека.
- Иако је кафа дозвољена, немојте да пијете више од шољице дневно, јер утиче на ниво инсулина.
- Немојте да једете између оброка и држите се само планираних.
- Можете да удвостручите порције меса, салате или поврћа.
- Вежбање током ове дијете се не препоручује због врло ограниченог уноса калорија.

ЈЕЛОВНИК ОД СЕДАМ ДАНА

Доручак је исти сваког дана: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока грејпфрута, кафа или чај, 2 јајета припремљена на било који начин или 2 кришке сланине.

Пре спавања сваки дан попијте 250 мл парадајз сока или 250 мл обраног млека.

ПРВИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, кувана говедина, пилетина или риба, салата од парадајза

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, пржена риба, мешана салата од парадајза и зелене салате

ДРУГИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, воћна салата

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, пљескавица, кувано поврће

ТРЕЋИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, салата с туњевином

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока,2 немасна свињска одреска,зелена салата

ЧЕТВРТИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, 2 јајета, млади сир, пржене тиквице, кришка интегралног тоста

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, пржена пилетина, динстани спанаћ

ПЕТИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, бели тврди сир, спанаћ, кришка интегралног тоста

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, пржена риба, поврће пржено на маслацу или зелена салата, кришка интегралног тоста

ШЕСТИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, воћна салата

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, пржена пилетина, салата од парадајза и зелене салате

СЕДМИ ДАН

Ручак: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, месо по избору припремљено на било који начин, мешана салата или поврће припремљено на маслацу

Вечера: грејпфрут или 250 мл цеђеног сока, месо или риба припремљени на било који начин, зелена салата, шољица чаја или кафе.

                                     Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas