Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалне намирнице уколико патите од надимања стомака: Ово би требало да се нађе у вашој кухињи

Надимање стомака које често осец́амо може изазвати јак осец́ај нелагодности, што утиче на наш свакодневни живот на различите начине

1690278354_shutterstock_2154584895.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Надимање у стомаку се обично јавља због накупљања гасова у гастроинтестиналном тракту. Надимање чини стомак вец́им него обично, а може бити и болан. Задржавање течности у телу такође може довести до надимања.

Ево 5 најбољих намирница које можете додати својој исхрани и лако се изборити са досадним надимањем стомака.

Краставац

Можда вец́ знате да краставац може смањити натеченост испод очију. Оно што можда нисте знали је да може да делује на исти начин и за ваш стомак. Поврц́е садржи кверцетин, флавоноидни антиоксиданс који помаже у смањењу надимања.

Банане

Намирнице богате калијумом, као што су банане, авокадо, киви, поморанџе и кикирики, спречавају задржавање воде регулишуц́и нивое натријума у ​​вашем телу и тако могу смањити надимање изазвано сољу. Банане такође имају растворљива влакна која могу ублажити или спречити затвор.

Папаја

Ензим папаје помаже у разградњи протеина у гастроинтестиналном систему, што олакшава варење. Тропско воц́е такође има антиинфламаторна својства, као и влакна која подржавају снажан, пробавни систем.

Шпаргле

Шпаргле су суперхрана против надимања. Оне такође садрже пребиотике, који помажу у одржавању раста "добрих" бактерија. Ово помаже у одржавању здраве равнотеже у дигестивном систему како би се спречили и/или смањили гасови. Поврц́е садржи растворљива и нерастворљива влакна, која помажу у промоцији општег здравља пробаве.

Јогурт са пробиотицима

Ако говоримо о врхунским намирницама које се боре против надимања, онда јогурт дефинитивно заслужује место на нашој листи. Неке од ових "добрих" цревних бактерија су пробиотици. Они помажу у регулисању варења и промовишу опште здравље пробаве.

Бонус савет: Смањите стрес

Веровали или не, надимање није увек повезано са вашом исхраном. Кортизол, такође познат као хормон стреса, може изазвати низ симптома у целом телу, укључујуц́и надимање. Истраживања показују да стрес директно утиче на пробавни систем, што заузврат може изазвати надимање. Неки природни начини за које је доказано да снижавају кортизол су бољи сан, вежбе ниског интензитета и медитација. Једна од најбољих вежби за смањење кортизола је ходање. Довољно је 20 минута хода умереним темпом током дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas