Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате проблем са ПРЕЈЕДАЊЕМ? Ових седам савета и трикова спречиће вас да унесете непотребне калорије у организам

Занимљиви савети који вам могу помоћи да ове зиме не зарадите вишак килограма

1667233673_diana-polekhina-ZSpkUThb7qk-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Онима који уживају у храни, тешко је да се зауставе кад једу, нарочито ако је у питању нешто што јако воле. Доносимо вам неколико корисних савета који ће вам помоћи да се контролишете кад је храна у питању, а ваше тело ће се препородити!

„Рашчистите“ кухињу

Сви ми имамо храну на коју смо слаби, чоколаду, чипс, сладолед… допишите сами. Како да помогнете себи? Најлакше је да се уопште не доводите у искушење. Немојте држати у кухињи ништа од намирница којима не можете да одолите. Ако вам се једе сладолед, купите један, на штапићу или у корнету, а не породично паковање.

Кад смо неиспавани, јако је тешко одолети примамљивим посластицама. Ако сте се лепо наспавали, организам функционише како треба, лакше је одржати самоконтролу, а и не жудимо толико за слаткишима који брзо подижу енергију, јер нисмо исцрпљени.

Немојте себи дозволити да прегладните

Једите редовно, јер онда једете само док се не заситите. Кад прегладнимо, много је већи ризик да ћемо се прејести јер изгубимо самоконтролу.

Прочитајте још: Ове намирнице могу умањити АПЕТИТ: Спречите преједање на природан начин

Запитајте се зашто једете

Кад осетите глад, покушајте да процените колико сте стварно гладни. И да ли сте уопште гладни, нарочито ако сте недавно већ јели. Понекад, помешамо глад и жеђ, па није лоша идеја да кад добијете изненадни и неочекивани напад глади иако сте недавно ручали, прво попијете чашу воде.

Кад једете, једите натенане

Немојте јести уз омиљену серију или филм, и немојте скроловати по телефону или таблету док сте за столом. Ако нисте сконцентрисани на храну, већа је вероватноћа да ћете наставити да једете и кад утолите глад.

Користите мање тањире

Научне студије су доказале да људи поједу мању количину хране ако су тањири мањи. Ако једете из великих тањира, по навици ћете сипати док не напуните тањир, иако сасвим сигурно нисте увек баш толико гладни.

Прочитајте још: Јеловник Нине Брадрић: Певачица је успела да СМРША 20 килограма - погледајте коју НАМЋИРНИЦУ је избацила

Побрините се да уносите довољно протеина и влакана

На тај начин, дуже ћете имати осећај ситости и имаћете сасвим довољно енергије између оброка.

Бонус видео:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas