Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Како заменити своју омиљену НЕЗДРАВУ ХРАНУ здравим намирницама БЕЗ ПАТЊЕ

Доносимо вам неколико корисних животних трикова који ће вам помоћи да безболно кренете на прави пут и изгубите тежину

1667163314_avocado-gc2597db73_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Све популарнија је тема правилне исхране и замене уобичајене и најчешће штетне, масније хране здравијом. Најчешћи проблем је присуство велике количине брашна и слатког у исхрани, њихово место треба да заузме поврће, воће, протеини, биљне и животињске масти, влакна и тако даље. 

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Реалност је да ће храна која се састоји од свих хранљивих материја које су човеку потребне дуже заситити тело него брза храна. Стога је избор у овом случају очигледан, а ако ипак одлучите да промените исхрану и пређете на светлу страну, боље је почети са малим променама. 

Трик број један

У сваки оброк додајте довољно влакана, односно свеже поврће (грашак, прокулице, слатке паприке, броколи, шпаргле, шаргарепа), бобичасто воће (малине, купине, огрозд, боровнице и рибизле) и зеленило (першун, кисељак, коријандер), спанаћ , копер, рукола). Почните са малим порцијама, а затим постепено повећавајте количину експериментишући са различитим врстама влакана. Узгред, ту спадају смеђи пиринач, хељда, овсена каша, просо и бисерни јечам.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Трик број два

Следећи корак може бити смањење количине конзумиране соли и шећера, који изоштравају рецепторе, а сва јела без њих аутоматски делују безобразно. Сол се може заменити соја сосом, а шећер за почетак медом и заслађивачима, а затим потпуно напустити.

Сви сладокусци који не могу да замисле свој живот без колачића, торте, парчета торте или сладоледа треба да схвате да у овим производима нема практично ништа. Након њихове употребе, засићење је минимално, а садржај калорија је често веома висок. Зато их треба заменити другим здравим слаткишима, укључујући воће и суво воће, који су одличан извор влакана и антиоксиданата.  Одлична замена за уобичајене десерте је воће или белевски бели слез, који садржи велику количину влакана, пектина, гвожђа, јода и цинка, као и друге компоненте корисне за тело. Приликом избора обратите пажњу и на састав.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Трик број три

Не би требало нагло да одбијете брашно, јер постоји велики ризик да се отресете и завршите – највероватније ноћу – оно што нисте раније јели. Зато постепено уклањајте пите и лепиње. Прво смањите њихов број, а затим пређите на производе са додатком мекиња или хлеба од целог зрна или хрскавог хлеба, као што је хељда. Они не само да не додају вишак килограма, већ и помажу у чишћењу тела и нормализацији функционисања црева и гастроинтестиналног тракта.

И уопште, покушајте да једете разноврсно и уравнотежено, тада ће вас мисли о слаткишима или производима од брашна посећивати ређе. Поред тога, ваши вечни сапутници биће добра фигура и добро расположење.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas