· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ПАКАО! Ево која храна нас прави ЗАВИСНИЦИМА, а коју можемо јести БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА

Заступљеност шећера и масти у специфичној храни изазива праву зависност

1614557801_cips.jpg
Фото: Пиxабаy

Пица је највећа "дрога" за набацивање виша килограма, лошег холестерола, таложења масти и шећера, па сваки њен нови унос делује као стимуланс за наш организам.

Прочитајте још: Анђелка Јелић упозорава како препознати ТОКСИЧНУ везу, а како се супротставити НАСИЛНИКУ

Наиме, шећер и масти у високопроцесуираној храни изазива праву зависност, јер конзумација таквих намирница делује као стимуланс за наш организам, показало је истраживање Универзитета Мичиген спроведено на студентима.

Прочитајте још: Ево како се решити ВИШКА КИЛОГРАМА на проблематичним местима: СТОМАК имају пивопије, а ЉУБАВНЕ РУЧКЕ кажу - СТРЕС

Утврђено је да је високопроцесуирана храна пуна шећера и лоших масти, па је као таква заправо толико снажан стимуланс да изазива зависност. Тако не треба да чуди што је још једном потврђено да воће и поврће не изазивају зависност, првенствено из разлога што не подижу нагло ниво шећера у крви.

Храна која не изазива зависност

  • Краставци
  • Шаргарепа
  • Пасуљ
  • Јабуке
  • Смеђи пиринач

Храна која изазива зависност

  • Пица
  • Чоколада
  • Чипс
  • Кекси
  • Сладолед

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.