· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

КЕТО дијета: Пет ОМИЉЕНИХ намирница које можете јести током овог режима исхране

Ограничења у намирница су највећи проблем током практиковања одређених режима за мршављење.

1612911287_keto-dijeta.jpg
Фото: Pixabay

Док следите кето дијету, можете се осећати збуњено шта можете, а шта не можете јести. Дакле, погледајте ову листу намирница које садрже мало угљених хидрата и савршене су за кетогене дијете.

Када је реч о поштовању ове дијете на најстрожи могући начин, сигурно ће доћи до забуне око тога шта можете, а шта не можете јести

Кето дијета једна је од најпопуларнијих дијета која постоји и то је први избор свих који покушавају да скину вишак килограма. Заснован је на идеји одржавања кетозе, која је метаболичко стање које тера ваше тело да сагорева масноће за свакодневну енергију, а не глукозу из угљених хидрата.

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Када је реч о поштовању ове дијете на најстрожи могући начин, сигурно ће доћи до забуне око тога шта можете, а шта не можете јести. Дакле, имамо за вас листу најбољих намирница које можете јести док сте на кето дијети!

Јаја
Јаја садрже мало угљених хидрата и садрже антиоксиданте и протеине. Њихова редовна конзумација смањује ризик од кардиоваскуларних болести и повећава осећај ситости.

Сир

Прочитајте још: Да ли конзумирате храну која ЧУВА ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ? Промените јеловник одмах!

Сир има мало угљених хидрата и пуно масти, што га чини идеалним за људе који следе кето дијету. Помаже у спречавању губитка мишићне масе и снаге који долази са старењем. Најбољи сир који се једе на овој дијети укључује фету, козји сир, крем сир, плави сир, моцарелу, маскарпоне, швајцарски сир.

Поврће које расте изнад земље

Користите поврће које расте изнад земље током ове дијете, јер има мало угљених хидрата у поређењу са оним које расте испод земље. Идите на зелено лиснато поврће и једите поврће попут карфиола, купуса, авокада, броколија и тиквица док сте на овој дијети.

Прочитајте још: Пријавила се за посао, па добила одговор који ју је РАСПЛАКАО: Писмо је хит, а људи су збуњени: "Да ли је ово слатко или језиво?" (ФОТО)

Рибе

Рибе попут сардина, скуше, лососа и друге масне рибе садрже пуно омега-3 масти и мало угљених хидрата. Они су богати витамином Б, калијумом и селеном, а такође се наводи да побољшавају когнитивно здравље.

Авокадо

Авокадо је богат основним витаминима и минералима попут калијума и побољшава холестерол. Они садрже мало угљених хидрата, што их чини савршеним избором за људе који следе кето дијету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.