Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МЕСНА ДИЈЕТА: Популарна исхрана која је многима помогла да се отарасе сувишних килограма

Многи је сматрају новом верзијом кето дијете

1689780463_mesna-dijeta.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како је почело лето, тако се и ми бринемо да променимо исхрану. Треба уносити лагану и лако сварљиву храну, али како то многима не успева, желећи брзе и одмах видљиве резултате, окрећемо се разним дијетама.

Она која је узела маха јесте и месна дијета. На друштвеним мрежама под ознаком #царниворедиет већ има милионе који је прате, а многи тврде да је модернија и нова верзија такође популарне кето дијете.

Уз овај начин исхране, без придржавања правила типичних дијета, може лако се да скине вишак килограма, посебно део на стомаку и око струка. Понеки кажу да утиче и на отклањање целулита.

Шта сме да се једе?

Иако постоје блаже и строже верзије, зачетник дијете Шон Бејкер предлаже уживање у широком спектру протеина (од пилец́их крилаца и ребараца до изнутрица) и уживање у умереност свих протеинских нуспроизвода (јаја, сланина и млечни производи са мало лактозе, попут путера).

Овај начин исхране подразумева да се једе само месо и то сва три оброка дневно. Количина меса коју можете да поједете је релативна ствар, пошто ће се апетит мењати, а у суштини се може појести и до килограм дневно!

Траје месец дана, а у појединим случајевима може трајати и три месеца.

Шта је забрањено?

У овој дијети забрањени су поврће, воће, целе житарице, млечни производи, орашасти плодови, семенке, биљна уља. Не пију се сокови, алкохол, кафа, чај, млека, а слаткиши и грицкалице не долазе у обзир.

Ипак, иако се користи за мршављење, ту су и недостаци овог плана прехране.

- Ова дијета нема никакве користи за организам, а може му штетити - рекла је дијететичарка Суе Елен Андерсон Хејнес, а као један од најочитијих недостатака дијете наводи мањак влакана - пише "Хуффпост.цом".

Недостатак влакана може угрозити уредну пробаву. Зато су воц́е, поврц́е, орашасти плодови и целе житарице, богати влакнима, гориво које је цревним бактеријама потребно за напредовање, производец́и кратколанчане масне киселине које штите и спречавају упале дебелог црева.

Свакако је на вама избор коју дијету ћете почети да примењујете, пронађите ону која вам највише одговара.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas