Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КУПУС ДИЈЕТА ПО ДАНИМА: Ево шта подразумева популарни начин исхране који је освојио свет

Колико год да га једете, тешко да ћете бити у стању да претерате са калоријама

1700308235_Untitled.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лето се и календарски ближи крају те је време да се припремимо организам за хладну јесен и типичну сезону прехлада. Уколико сте се током летњих дана мало више опустили,већ данас почните са повртаком здравим навикама. Једна намирница може вам помоћи у томе да оснажите организам и скинете килограме вишка. Реч је о купусу.

Сам купус има око 23 калорије на 100г . При том има око 5,6 г угљених хидрата. Другим речима, колико год да га једете, тешко да ћете бити у стању да претерате са калоријама. Купус се може јести на разноврсне начине. На нашим просторима најпопуларнији је кисели купус од кога се прирпемају бројна јела али и салате

 

Купус дијета – јеловник по данима

Први дан (Воће)

Осим супе од купуса првог дана се једе само воће. Можете јести било које воће осим банана. Да би се мршављење убрзало треба јести воће које има висок ниво воде – попут лубенице или диње. Од пића се препоручује унос бар два литра воде, као и незаслађена црна кафа или чај.

 

Други дан (Поврће)

Другог дана дијете се почиње са конзумирањем поврћа, поред супе од купуса. Поврће може да буде сирово или барено. Препоручује се лиснато и нискокалорично поврће, а треба избегавати скробно поврће као што су грашак, боранија, кукуруз, шаргарепа или кромпир. Што се тиче вечере, може се појести један печени кромпир са мало маслаца, али не треба да се соли.

 

Трећи дан (Воће и поврће)

Трећег дана јеловник комбинује намирнице из претходна два дана. Уз супу од купуса која се једе минимум једном дневно треба јести воће и поврће. Трећег дана се не једе печени кромпир са маслацем за вечеру, и избегава се и даље коренасто поврће и банане. У овом фази дијете обично долази до губитка 2-3 килограма ако сте се претходно придржавали прописаних правила.

 

Четврти дан (Банане и млеко)

Током четвртог дана се наставља са супом од купуса, али сада смеју да се једу банане. Дозвољено је појести до 6 банана у току дана и пити млеко које има низак садржај млечних масти. Млеко се може пити у неограниченим количинама.

 

Пети дан (Говедина и парадајз)

Петог дана је дозвољено појести 300 грама говедине и 6 свежих парадајза, уз супу од купуса. За особе које не воле говедину алтернатива је пилетина или риба без коже. И даље треба пити што више воде да би се подстакла детоксикација организма.

 

Шести дан (Говедина и поврће)

Шестог дана се могу јести говедина и поврће у неограниченим количинама уз бар један тањир супе од купуса. Дозвољено је лиснато и зелено поврће, а скробно треба избегавати.

 

Седми дан (Интегрални пиринач и поврће)

Седмог дана дијете се једе интегрални пиринач и поврће, уз супу од купуса. Поред воде је дозвољено попити цеђени воћни сок без шећера.

По истеку 7 дана се прави пауза и треба наставити са бројањем калорија да се скинути килограми не би вратили.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas