Oglas
· · Komentari: 0

KUPUS DIJETA PO DANIMA: Evo šta podrazumeva popularni način ishrane koji je osvojio svet

Koliko god da ga jedete, teško da ćete biti u stanju da preterate sa kalorijama

1700308235_Untitled.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Leto se i kalendarski bliži kraju te je vreme da se pripremimo organizam za hladnu jesen i tipičnu sezonu prehlada. Ukoliko ste se tokom letnjih dana malo više opustili,već danas počnite sa povrtakom zdravim navikama. Jedna namirnica može vam pomoći u tome da osnažite organizam i skinete kilograme viška. Reč je o kupusu.

Sam kupus ima oko 23 kalorije na 100g . Pri tom ima oko 5,6 g ugljenih hidrata. Drugim rečima, koliko god da ga jedete, teško da ćete biti u stanju da preterate sa kalorijama. Kupus se može jesti na raznovrsne načine. Na našim prostorima najpopularniji je kiseli kupus od koga se prirpemaju brojna jela ali i salate

 

Kupus dijeta – jelovnik po danima

Prvi dan (Voće)

Osim supe od kupusa prvog dana se jede samo voće. Možete jesti bilo koje voće osim banana. Da bi se mršavljenje ubrzalo treba jesti voće koje ima visok nivo vode – poput lubenice ili dinje. Od pića se preporučuje unos bar dva litra vode, kao i nezaslađena crna kafa ili čaj.

 

Drugi dan (Povrće)

Drugog dana dijete se počinje sa konzumiranjem povrća, pored supe od kupusa. Povrće može da bude sirovo ili bareno. Preporučuje se lisnato i niskokalorično povrće, a treba izbegavati skrobno povrće kao što su grašak, boranija, kukuruz, šargarepa ili krompir. Što se tiče večere, može se pojesti jedan pečeni krompir sa malo maslaca, ali ne treba da se soli.

 

Treći dan (Voće i povrće)

Trećeg dana jelovnik kombinuje namirnice iz prethodna dva dana. Uz supu od kupusa koja se jede minimum jednom dnevno treba jesti voće i povrće. Trećeg dana se ne jede pečeni krompir sa maslacem za večeru, i izbegava se i dalje korenasto povrće i banane. U ovom fazi dijete obično dolazi do gubitka 2-3 kilograma ako ste se prethodno pridržavali propisanih pravila.

 

Četvrti dan (Banane i mleko)

Tokom četvrtog dana se nastavlja sa supom od kupusa, ali sada smeju da se jedu banane. Dozvoljeno je pojesti do 6 banana u toku dana i piti mleko koje ima nizak sadržaj mlečnih masti. Mleko se može piti u neograničenim količinama.

 

Peti dan (Govedina i paradajz)

Petog dana je dozvoljeno pojesti 300 grama govedine i 6 svežih paradajza, uz supu od kupusa. Za osobe koje ne vole govedinu alternativa je piletina ili riba bez kože. I dalje treba piti što više vode da bi se podstakla detoksikacija organizma.

 

Šesti dan (Govedina i povrće)

Šestog dana se mogu jesti govedina i povrće u neograničenim količinama uz bar jedan tanjir supe od kupusa. Dozvoljeno je lisnato i zeleno povrće, a skrobno treba izbegavati.

 

Sedmi dan (Integralni pirinač i povrće)

Sedmog dana dijete se jede integralni pirinač i povrće, uz supu od kupusa. Pored vode je dozvoljeno popiti ceđeni voćni sok bez šećera.

Po isteku 7 dana se pravi pauza i treba nastaviti sa brojanjem kalorija da se skinuti kilogrami ne bi vratili.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas