Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МРШАВЉЕЊЕ НАКОН 40. ГОДИНЕ: Уколико сте се уморили од дијета које не дају резултате испробајте следећу стратегију

Све што треба да урадите је да се држите следећих правила

1690726026_profimedia-0316959038.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Након тридесете године много је тешко одржати линију, а многе жене тада испробавају разноране дијете. Ипак, постоји једна испробана стратегија за губитак тежине, поготово за жене после четрдесете године.

Стратегија за губитак килаже после 40 година:

1. Дневник хране

Записујте све што сте јели, јер ћете само на тај начин помоћи себи да сагледате храну и количину коју сте унели у своје тело. Да се не бисте угојили после 40 године потребно је да једете нискокалоричну храну са високим процентом хранљивих материја.

Савет:

Искључите са менија слатко, чипс, пржено, прерађено месо, брзу храну, слатка пића.
Једите кувану, домаћу храну без адитива и вишка масноћа.
Једите поврће, махунарке, чорбе, супе, интегралне житарице.

Аутофагија:

С времена на време испробајте аутофагију, тј. контролисани пост који подразумева да током 16 сати не једете ништа.

2. Једите код куће

Корисно је посветити неколико сати недељно куповини намирницама и припреми оброка. Најбоље би било да у недељу скувате један лонац супе, да имате пар готових јела који ће вам послужити током радне недеље када дођете с посла уморни. Да бисте избегли грицкање или конзумирање брзе хране, довољно је само да подгрејете свој кувани оброк.

3. Физичка активност

После 40. године важно је шетате, џогирате, тренирате са теговима, возите бицикл. Само на тај начин ћете остати јаки и издрави.

Женама које су прешле 40. годину препоручује се да вежбају са теговима снагу. Радите све што је у вашој моћи да се крећете и да што мање седите.

4. Здрав сан и контрола стреса

Недостатак сна утиче на ниво хормона и повезан је са ризиком од гојазности и дијабетеса.

Стални стрес доприноси повећању телесне тежине, јер повећава синтезу хормона кортизола.

Како пребродити стрес и побољшати сан?

Спавајте од 7 до 9 сати дневно.

Покушајте да идете у кревет у исто време. То ће вам помоћи да успоставите ритам, а и метаболизам ће вам бити захвалан. 2 сата пред спавање не гледајте ТВ и не гледајте у мобилни телефон.

Вежбајте дисање, медитацију, читање, вођење дневника, комуникацију са природом.

Смањите употребу кафе и алкохола.

Током дана се што више излажите дневној светлости, јер недостатак витамина Д може да изазове низ здравствених проблема.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas