Oglas
· · Komentari: 0

MRŠAVLJENJE NAKON 40. GODINE: Ukoliko ste se umorili od dijeta koje ne daju rezultate isprobajte sledeću strategiju

Sve što treba da uradite je da se držite sledećih pravila

1690726026_profimedia-0316959038.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Nakon tridesete godine mnogo je teško održati liniju, a mnoge žene tada isprobavaju raznorane dijete. Ipak, postoji jedna isprobana strategija za gubitak težine, pogotovo za žene posle četrdesete godine.

Strategija za gubitak kilaže posle 40 godina:

1. Dnevnik hrane

Zapisujte sve što ste jeli, jer ćete samo na taj način pomoći sebi da sagledate hranu i količinu koju ste uneli u svoje telo. Da se ne biste ugojili posle 40 godine potrebno je da jedete niskokaloričnu hranu sa visokim procentom hranljivih materija.

Savet:

Isključite sa menija slatko, čips, prženo, prerađeno meso, brzu hranu, slatka pića.
Jedite kuvanu, domaću hranu bez aditiva i viška masnoća.
Jedite povrće, mahunarke, čorbe, supe, integralne žitarice.

Autofagija:

S vremena na vreme isprobajte autofagiju, tj. kontrolisani post koji podrazumeva da tokom 16 sati ne jedete ništa.

2. Jedite kod kuće

Korisno je posvetiti nekoliko sati nedeljno kupovini namirnicama i pripremi obroka. Najbolje bi bilo da u nedelju skuvate jedan lonac supe, da imate par gotovih jela koji će vam poslužiti tokom radne nedelje kada dođete s posla umorni. Da biste izbegli grickanje ili konzumiranje brze hrane, dovoljno je samo da podgrejete svoj kuvani obrok.

3. Fizička aktivnost

Posle 40. godine važno je šetate, džogirate, trenirate sa tegovima, vozite bicikl. Samo na taj način ćete ostati jaki i izdravi.

Ženama koje su prešle 40. godinu preporučuje se da vežbaju sa tegovima snagu. Radite sve što je u vašoj moći da se krećete i da što manje sedite.

4. Zdrav san i kontrola stresa

Nedostatak sna utiče na nivo hormona i povezan je sa rizikom od gojaznosti i dijabetesa.

Stalni stres doprinosi povećanju telesne težine, jer povećava sintezu hormona kortizola.

Kako prebroditi stres i poboljšati san?

Spavajte od 7 do 9 sati dnevno.

Pokušajte da idete u krevet u isto vreme. To će vam pomoći da uspostavite ritam, a i metabolizam će vam biti zahvalan. 2 sata pred spavanje ne gledajte TV i ne gledajte u mobilni telefon.

Vežbajte disanje, meditaciju, čitanje, vođenje dnevnika, komunikaciju sa prirodom.

Smanjite upotrebu kafe i alkohola.

Tokom dana se što više izlažite dnevnoj svetlosti, jer nedostatak vitamina D može da izazove niz zdravstvenih problema.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas