Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Познате даме са наше естраде откриле како одржавају витку линију: Ево које намирнице избегавају

Даме са домаће јавне сцене труде се да своју линију одрже савршеном

1648639611_ata-images.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Неке од њих предузимају драстичне мере што се тиче исхране, док друге време више проводе затезајући облине у теретани.

Прочитајте још: Због шећера је изгубила ВИД, а онда је кренула у борбу са скидањем килограма: БОЈАНА СТАМЕНОВ открила како је изгубила 70 КГ

МАРИНА ВИСКОВИЋ

Марина је открила да са килажом варира, али да то нико други не види, с обзиром на то да разлика у килограмима није велика.

- Варирам са килажом, али се то на мени не примећује. Никада то није нека велика разлика у килограмима. Килажу одржавам интензивним тренинзима већ дуже од десет година и контролисаном исхраном. Једино тај начин живота доводи до резултата За доручак волим да поједем јаја или овсене пахуљице... Једем и воће, а за ручак је обавезно кувано јело. Углавном не вечерам или ако се деси да једем, гледам да то буде до седам сати увече. Повремено једем слаткише, када пожелим да себи дам мало одушка. А онда сутрадан почнем да се суздржавам од нездраве хране. То је баланс у исхрани и он је најбитнији - прича она за "Информер" и додаје да би пазила на линију и да се не бави певањем: - У сваком случају бих водила рачуна о исхрани и изгледу. Првенствено због здравља, али и да бих се лепо осећала. Због тога се и здраво храним, а не само због физичког изгледа.

ЕМИНА ЈАХОВИЋ

Певачица Емина Јаховић (40) од почетка каријере је позната по витком изгледу, али њен начин исхране дефинитивно спада у оне које нутриционисти не би препоручили. Наиме, она је открила да једном у месец дана користи - изгладњивање.

- Гладујем једном месечно. То радим већ неко време. Не једем по 48 сати тачно - рекла је Емина за "Информер". Пробегавање аутофагији ради губитка вишка килограма или одржавања тежине све је популарније протеклих година.

НАТАША БЕКВАЛАЦ

Певачица се храни по принципима Аткинсонове дијете, која доказано врло брзо топи сало уколико се сва правила испоштују.

Шта можете да једете: сву врсту меса (осим масне свињетине, али може чисто свињско), млечне производе са што мање угљених хидрата (не претерујте са намирницама као што су фета сир, јогурт, качкаваљ), поврће (све зелено: купус, зелена салата, краставац, карфиол, броколи, лук, парадајз, тиквице, спанаћ), јаја на све начине, орашасти плодови (по шака дневно), вода је јако битна током целог дана (2.5 л дневно).

Не смете да једете: било какво пециво, воће никако осим недељом, кромпир, соја, пасуљ, боранија, тестенина, грашак, пиринач, грицкалице, слаткиши, сокови.

Прочитајте још: Шта треба да знате пре него што започнете КЕТО ДИЈЕТУ? Ово воће и поврће је ограничено

Прву листу користите првих шест дана, а седми дан уносите за доручак и ручак тестенину, кромпир и пиринач, све сем слатког. У случају да зажелите неки десерт, посегните за кашиком меда или интегралним кексом. После седмог дана, крените испочетка са исхраном без угљених хидрата.

За месец дана можете изгубити и до 10 килограма, у неким случајевима и више. Ова дијета напада масти на најбољи начин, а притом чува мишићну масу.

КАТАРИНА ГРУЈИЋ

Певачица је објаснила шта подразумева њену дијету и шта се не налази на њеном менију после порођаја.

- Не памтим кад сам последњи пут окусила пицу, тесто или брзу храну. Додуше, не волим слаткише и једном у месец дана поједем колач или чоколаду. У реду је прекршити здрав начин исхране једном у две недеље, али не и сваки други дан, јер онда нема ефекта! Никад не једем касно ноћу, вечерам најкасније до 21 сат - објаснила је Каћа за "Гранд онлине".

ЛЕПА БРЕНА

Лепа Брена, је муку мучила са вишком килограма. Како сама каже, једног дана је стала пред огледало и схватила да хитно мора да смрша. Од тада, па до данас се придржава овог јеловника. Зхваљујући њему, она има савршену линију, а изгубљене килограме никад није повратила.

Када је почела да се храни на овај начин, за шест месеци је са 89 килограма спала на 67.

- У мојим годинама човек научи да не треба ни у чему да претерује, нарочито у месу, које је код нас главно у јеловнику. Свако јутро кад устанем, вежбам јогу. Без обзира на то колико година имате, битно је да једете мање, јер се тада боље осећате. Волим да поједем и слаткише и понеки хамбургер, пицу, само што се трудим да не претерујем. - признала је за "Блиц".

Ево како изгледа њен план исхране:

Дан 1

Доручак: Мусли од овсаних пахуљица, бадема и свежег воћа

Ручак: Риба са роштиља и поврће на пари.

Вечера: Потаж, супа или велики тањир са младим сиром.

Дан 2

Доручак: салата и 2 кувана јајета.

За салату је потребно: 1 шоља купуса, ½ шоље шаргарепе, ½ шоље цвекле, 1 супена кашика уља.

Припрема салате: након што промашате састојке, прелијте их уљем.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа, по избору.

Вечера: салата

Потребно је: 1 шаргарепа, 1 краставац, 1 шоља црвеног купуса, ½ празилука, 1 шоља зелене салате, руколе, младог спанаћа, 1,5 кашика уља, ½ кашике лимуновог сока, 150 г гриловане пилетине/ конзерва туњевине, шоља јогурта.

Припрема: након што састојке исечете до жељене дебљине, измиксајте их и уживајте у здравом залогају.

 

Дан 3

Доручак: омлет са броколијем и сиром.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 150 г грилованог бифтека, свежа салата од поврћа.

Вечера: медитеранска салата од туњевине.

Потребно је: ¼ зелене салате, 100 г парадајза, ¼ црвеног лука, ½ краставца, ½ зелене паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, ½ кашике оригана, ½ конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, ½ супене кашике уља, 200 мл јогурта.

Припрема: промешати туњевину, зелену салату, парадајз, црвени лук, краставац и паприку. Додати сир и маслине и јогурт. Додатно промешати, ставити сир, маслине и прелити сирћетом или лимуновим соком.

Дан 4

Доручак: омлет и салата.

Ручак: тањир потажа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата од поврћа.

Вечера: Цезар салата.

Прочитајте још: УМЕТНИЦА ЈЕ СВИЊА! Ево због чега је Наташу Беквалац ПОГОДИЛА Констрактина песма (ФОТО)

Дан 5

Доручак: мафини са паприком, печуркама и јајима.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа.

Вечера: Сезинска витаминска салата са коцкицама меса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas