Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Ево у колико сати треба да вечерате да би се отарасили сувишних килограма

Погледајте које време је идеално за последњи оброк

1693229770_Foto-Shutterstock-vecera.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Идеално време за вечеру, за оне који желе да изгубе килограме јесте између 19 и 19.30 часова.

Многи који покушавају да изгубе килограме, воде рачуна и о времену када једу, а нарочито о вечери. 

Истраживања заправо и јесу показала да је време када једемо заиста и битно, о чему је говорила и дијететичарка Кимберли Вајман. 

Кимберли се позвала на научну студију из 2021. године објављену у магазину "Бритисх Јоурнал оф Нутритион" која показује да су људи који су вечерали раније током програма мршављења, изгубили више килограма од људи који су следили исти програм, али су јели касније.

- Истраживачи претпостављају да би то могло да буде узроковано утицајем касног оброка на циркадијалне гене, што значи да су људи који касно једу склонији потешкоћама са губитком тежине, објашњава она.

Друга научна студија, објављена у часопису "Целл", то подржава. Дакле, та студија је открила да касно једење оброка избацује телесни циркадијални ритам и сугерише да би то могло да отежа мршављење.

- Ваше тело је дизајнирано да буде у кетогеном режиму док спавате, што значи да црпи залихе масти за енергију. Ако једете касно, ниво инсулина расте и омета тај процес, тврди дијететичарка Линзи Ален.

Учесници који су успешно мршавили у склопу горе споменуте студије вечерали су између 19 и 19:30. Група која није била успешна у скидању килограма вечерала је између 22:30 и 23 сата.

- Најчешћа вечерња навика која људима отежава мршављење је претерано грицкање пре спавања. Људи су исцрпљени од дугог дана, седну, упале телевизију и поједу више калорија него што су можда намеравали јер не обраћају пажњу. То треба променити - поручила је Кимберли.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas