Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШВЕДСКА ДИЈЕТА је све познатија: Четири намирнице су строго забрањене

Шведска дијета позната је и као ЛЦХП дијета, првенствено је намењена уравнотеженеој исхрани

1682774149_shutterstock_622381814.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ова популарна дијета представља једну од најрестриктивнијих јер је забрањен велики број намирница, ипак без обзира на ово њена популарност рапидно расте.

Позната је и под именом ЛЦХП (лоw царбохyдратес хигх протеинс), а њен фокус је на свођењу угљених хидрата на минимум, уз повећани унос протеина и природних масноћа.

Допуштене су:

  • Све врсте меса и масноћа животињског порекла, укључујући и оне масније попут јагњетине и свињетине,
  • Све врсте рибе и осталих морских плодова,
  • Остале намирнице животињског порекла попут јаја и млечних производа.
  • Што се тиче биљних масноћа, допуштена је конзумација свих хладно цеђених уља попут маслиновог, сусамовог, ланеног и кокосовог.

Препоручује се да једете што више лиснатог поврћа попут салате, кеља, купуса, љубичастог купуса, блитве, спанаћа, карфиола, брокола, прокеља, рајчица, паприке, тиквица, патлиџана, краставаца, целера, маслина, гљива, коромача, белог лука и зачинског биља.

Строго су забрањени:

  • шећер
  • тесто
  • пиринач
  • кромпир

Такође, не би требало да конзумирате: сланутак, грашак, лећу, пасуљ и шаргарепу јер садрже угљикохидрате.

Без обзира што су млечни производи дозвољени, препоручује се да они, као и мајонез и разни други умаци буду домаће производње јер је потребно избегавати прерађену рафинисану храну и храну са додацима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas