· · Коментари: 0

Сви детаљи режима исхране Ане Ивановић: Не одриче се слаткиша, али физичка активност је саставни део њене рутине

На њеном менију преовлађују здраве намирнице

1677054185_foto-Profimedia-Ana-Ivanovic.jpg
фото: Профимедиа

Ана Ивановић не престаје да одушевљава своје пратиоце витким изгледом, чак и у трећој трудноћи. Додуше, иако је јасно да је за њен изглед задужена и генетика, није тајна да Ана сате и сате проводи у теретани, те да и те како води рачуна о исхрани. Она је наставила да се придржава здравих навика и након што је завршила спортску каријеру, а резултати су и те како видљиви.

Њена исхрана обилује воћем, поврћем, житарицама и протеинима, али некадашња тенисерка тенисерка такође истиче да не бежи ни од чоколаде, те да слаткишима не може да одоли.

Хранљив доручак

"Мој омиљени доручак је авокадо и тост са пошираним јајима, а као прилог - димљени лосос или спанаћ", рекла је Ивановићева једном приликом. Ана је истакла и да авокадо садржи и велики део витамина са својим здравим мононезасићеним мастима, као и здраву дозу витамина Б6, али и магнезијум, који подржава снагу костију.

Са друге стране, спанаћ је пун витамина К, који помаже у згрушавању крви и одржава кости јаким. Међутим, како овакав доручак спада у оне које не могу сви да приуште, Ана је истакла у вше наврата и друге здраве опције.

"Ако сам у журби, правим протеински смути са бананом, бадемовим или кокосовим млеком (у зависности од тога шта имам), протеинским прахом и матцха прахом или циметом, мало ланеног семена и маслацем од бадема", каже тенисерка.

Ана такође воли и овсене пахуљице са сецканим бадемимима, бананон, грожђем, грчким јогуртом и медом.

Лаган ручак

Ана никада није крила да ужива у припреми оброка за себе, а један од омиљенијих оброка је пилетина на жару. То комбинује са зеленом салатом или неким другим поврћем попут броколија.

Такође, Ана обожава и суши, али и веге бургере.

Грицкалице и ужина су дефинитивно део њене исхране, посебно када путује

Ивановићева воли орахе и протеинске плочице, мешајући их у зависности од тога шта може да нађе на аеродромима или на новим локацијама. Воће попут боровница је увек на њеном менију, а обожава и свеже цеђено. 

"Уживам у цеђеним соковима и смутијима. Увек прогуглам "где је најближе место за сокове или смути". Омиљена комбинација су јој грејп, лимун и ђумбир, а овакав напитак доказано утиче и на брже сагоревање масти.

Вечера која се лако спрема

"Заиста волим рибу, па ћу помешати то са месом, али морам да имам протеине. Не могу преживети без тога",каже она. Лосос и туњевина се лако пеку на роштиљу или ће једноставно обарити пилетину. Иако воли бифтек, кување овог специјалитета препушта професионалцима.

париће протеине са поврћем богатим хранљивим материјама, попут слатког кромпира, а салата са стране је обавезна. Њен омиљени додатак салати је и буррата - свежа моцарела пуњена кремом која "вришти" лето када се упари са парадајзом.

Обожава здраве десерте

Ана никада није крила да ужива у слаткишима, те да не може да им одоли, али се труди да не претерује. Њен избор су веома често колачи са органиским састојцима, или веганске посластице, без глутена и шећера. Тако је њен фаворит колач од чоколадног сира, или пак царрот цаке, или пак хлеб од банане.

Зелени чај је део њене рутине

Ана у вечерњим сатима воли да попије зелени чај који је далеко познат као одличан антиоксидант, а помаже код депресије, главобоља и лењих црева.

Физичка активност је обавезна

Поред здраве исхране Ана Ивановић је неко ко редовно тренира, а практикује како јогу и пилатес, тако и вожњу бицикла и пливање. Обожава и да шета, мада је и те како можемо видети у теретани када практикује вежбе снаге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.