Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Долазе дани поста: Како се прави ПОСНА МУСАКА?

Уз мало измењене намирнице, мусака може да буде и посно јело

1710591208_shutterstock_434537821-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свака земља има свој рецепт за мусаку, али основни састојци су млевено месо и кромпир. Грци у ово јело додају и патлиџан, као и бешамел, док Италијани побољшавају укус сиром. Како ускоро почиње Ускршњи пост ми вам доносимо сјајан рецепт за посну мусаку са поврћем. Направите је од кромпира, печурака, тиквица... а прелијте смесом од јогурта и брашна. Поврће можете да изаберете и неко друго.

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 500 г печурака
  • 1 црвени лук
  • 2 чена белог лука
  • 1 црвена паприка
  • 2 тиквице
  • 200 мл парадајз соса 
  • 2 кашичице оригана
  • 1 кашичица босиљка
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 500 мл посног јогурта
  • 2 кашике брашна
     

Рецепт за посну мусаку са поврћем:

Испржите поврће 

У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите ситно сецкани црни или љубичасти лук. Када он омекша додајте и млевени бели. Затим додајте сецкану паприку, печурке и тиквице, и пржите док све поврће не омекша. Посолите, побиберите, поспите ориганом и босиљком, па све лепо промешајте. Сипајте парадајз сос и оставите на шпорету још 15 минута.

Спремите прелив

Умутите јогурт са брашном и мешајте све док не разбијете све грудвице. Оставите са стране. 

Направите муску 

На дно ватростанле посуде поређајте кромпир исечен на колутове, па сипајте смесу са поврћем. Преко поређајте још један слој кромпира, па иде преостало поврћем. На крају поређајте још један слој кромпира и преко сипајте јогурт са брашном. 

Пеците мусаку 

Пеците мусаку у загрејаној рерни на 200°Ц око 45-50 минута.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas