Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Брз и јефтин РЕЦЕПТ за посни колач са јабукама: Погодан и за почетнике у кухињи

Испробајте рецепт који ће одушевити ваше госте

1667141878_apple-pie-gead5578a4_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако ограничени састојцима којима их можемо спремити, укусом и декорацијом посних колача можемо одушевити родбину и блиске пријатеље за славском трпезом. Домаћице се поводом посних колача утркују у домишљатости. А чак и када није слава, а време је поста, засладите се овим колачима.

У наставку погледајте списак наших рецепата за посне колаче:

Састојци:

1,5 кг јабука 

200 гр. шећера

250 гр. брашна прашак за пециво

ванилин шећер

200 гр. гриза

1 кашика цимета

Прочитајте још: Ручак готов за 15 минута: Слани мафини са печуркама и спанаћем које ћете обожавати (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
 
За прелив:
 
2 кашике какаоа
100 гр. шећера

300 мл воде
 

Припрема:

Изрендајте или исеците јабуке, додајте 100 гр. шећера и цимет. Смесу поделите на три дела. У посебној чинији помешајте брашно, 100 гр. шећера, прашак за пециво, ванилин шећер и гриз, па и ову смесу поделите на три дела. Подмажите плех, сипајте део смесе од јабука, преко део смесе са брашном, па тако наизменично док све не разлијете. Колач попрскајте са 150 мл воде и пеците сат времена на 200 степени. Скувајте шећерни прелив, па га топлог прелијте преко колача.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas