· · Коментари: 0

Чули сте за Капрезе салату, а сада смо је обликовали у Капрезе СЕНДВИЧ!

Овај једноставан рецепт можете направити за доручак, или спремити као ужину на послу. Врло је здрав и нутритиван и држаће вас ситим неко време.

1650544239_Screenshot-2022-04-21-at-14.27.36.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/QВЦтв

Познато је да се капрезе салата прави са парадајзом, босиљком, моцарелом, мало маслиновог уља и понекад се дода и песто сос. Колико год да је укусна, она не може да вас засити, већ да буде само прилог вашем главном јелу.

Прочитајте још: НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПРЕБРАНАЦ: Јело које за Велики петак краси сваку српску трпезу

С тога смо вам спремили модификовану капрезе салату, од које смо направили сендвич и која ће да вам засити глад. 

Састојци

6 кашика  обичног мајонеза
8 кришки хлеба или тоста
2 велика парадајза, нарезана
1/2 кашичице морске соли
1/2 кашичице грубо млевеног бибера
1/2 великог слатког лука, танко исеченог
200г свежег моцарела сира, исеченог
1/2 шоље листова свежег босиљка

Припрема: 

Премажите мајонезом 1 страну сваке кришке тоста. Половину кришки тоста прекрити парадајзом, сољу и бибером. Додајте лук, моцарелу и босиљак; на врху са преосталим кришкама хлеба.
Ако нисте велики љубитељ мајонеза, слободно намажите путером сваку кришку тоста. Међутим, уверите се да ништа не мењате за босиљак, парадајз или свежу моцарелу - они су суштински састојци 
Капрезе сендвич је бескрајно прилагодљив. Додајте руколу за више зеленила. Пробајте да нанесете песто на кришке хлеба или прелијте балзамико глазуру преко пуњења пре него што допуните сендвич. Можете и тостирати ваш сендвич на крају по жељи. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.