Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте чули за СОМЛОИ ГАЛУШКУ! Овај традиционални мађарски слаткиш освојиће ваша непца!

Ово је традиционални мађарски дезерт, који је врло популаран на северу Војводине

1651500704_madj.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Бебепискóта
Oglas

 

Већина посластичарница, Сомлои Галушку прави од "остатака" торти и колача.

 Прочитајте још: Посни ПАСУЉ на води који траје и по неколико дана: Испробајте ПРЕБРАНАЦ на ХИЛАНДАРСКИ НАЧИН (РЕЦЕПТ)

Оригинални рецепт је нешто захтевнији и компликованији, те смо нашли једноставнији рецепт како би вам поједноставили прављење овог традиционалног слаткиша: 

Састојци: 

ЖУТИ БИСКВИТ
4 јаја
4 кашике шећера
4 кашике брашна
1/2 кесице прашка за пециво

ЧОКОЛАДНИ БИСКВИТ
4 јаја
4 кашике шећера
3 кашике брашна
1 пуна кашика горког какао праха
1/2 кесице прашка за пециво

КРЕМ

2 кесице пудинга од ваниле
7 дцл млека
8 кашика шећера
250 мл слатке павлаке

ПУНЧ
2.5 дл воде
200 гр шећера
2 наранџе
1 дл рума 

ЧОКОЛАДНИ ПРЕЛИВ
1.5 дл воде
100 гр шећера
200 гр црне чоколаде
1 дл рума 

Поред тога, требаће вам и: 
100 гр ситно сецканих ораха
2 кесице шлага
1 мање паковање чоколадних мрвица

Припрема: 

Крем: У 7 дл млека скувати пудинг по упутству, прекрити фолијом и оставити да се охлади. Измутити 250 мл шлага и сјединити са охлађеним пудингом.

Жути бисквит:  Одвојити жуманца од беланаца. Брашно и прашак за пециво сјединити па просејати. Умутити беланца, додати шећер, затим једно по једно жуманце. Кад се смеса сједини додати брашно, мешајући миксером на најмањој брзини или врло лагано варјачом,како смеса не би спала. У тепсију, пречника 25x35, ставити папир за печење и излити смесу. Бисквит ставити у предходно загрејану рерну (180°Ц) и пећи док благо не порумени. Затим охладити.

Када се све добро охладило, крећемо са слагањем:

Припремити две веће ватросталне чиније. Прво искидати чоколадни бисквит, прелити га пунчем, затим нанети крем, посути ситно сецканим орасима па прелити чоколадним преливом. Затим искидати жути бисквит, прелити га пунчем, нанети крем, посути ситно сецканим орасима па прелити чоколадним преливом. Од горе нанети шлаг, прелити са мало чоколадног прелива и посути чоколадним мрвицама.
Овај дезерт је потребно добро охладити, а затим га кашиком вадити у чинијице пре послуживања. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas