Посни ручак који је толико богатог укуса да ћете заборавити да нема меса
Oglas
Састојци:
- једна већа главица црног лука
- једна свежа паприка
- једна до две шаргарепе
- 500 г смрзнуте бораније
- један већи кромпир
- једна до две кашичице сувог зачина
- једна кашичица слатке паприке
- пола кашичице брашна, уље и со
Припрема:
Једну већу главицу црнога лука, једну свежу паприку и једну до две шаргарепе исецкати и пржити на уљу да се фино издинста и омекша. Додати 500 г смрзнуте бораније, затим већи кромпир исецкан на ситне коцкице.
Прелити водом да огрезне и пустити да ври. Када боранија потпуно уври, ставити водену запршку. У чинију ставити једну до две кашичице сувог зачина, једну кашичицу слатке паприке и пола кашичице брашна.
Све то измешати са водом и сипати у боранију, добро измешати и пустити да се још пет минута укува. Пријатно!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas