Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
домаће и укусно

Домаћи КРЕКЕРИ ОД СИРА: Направите сопствену грицкалицу за јело уз омиљену серију (ВИДЕО)

Увек је болља опција да имате домаћу грицкалицу при руци, уместо да једете куповне које могу бити пуне адитива

1657130922_kdsjfgnejfees.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Тастy
Oglas

Домаћи крекери од сира су укусна грицкалица коју можете спремити уместо кокица пред гледање омиљене серије или филма. Лако се спремају и не треба вам пуно састојака, а у једној тури можете направити довољно крекера!

Прочитајте још: Идеја за доручак: Хлеб од црне чоколаде и банане (РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 225г  исецканог цхеддар сира
  • 4 кашике несланог путера
  • 1 кашичица соли
  • 125г брашна
  • 2 кашике ледене воде

Припрема:

Загрејте рерну на 180˚Ц. Користећи ручни миксер или миксер за стајање, помешајте сир, путер и со у великој посуди.
Када се сједини, умешајте брашно и додајте ледену воду једну по кашику. Тесто треба да се држи заједно, али да се распадне ако га разбијете у руци. Ако вам се чини превише суво, додајте још мало ледене воде. Одвојите тесто на две половине и упакујте заједно у дискове. Умотајте у пергамент папир и оставите у фрижидеру 30 минута. Развуците тесто на ½ цм, штипајући пукотине на крајевима. Исеците на квадрате величине 2 ½ x 2 ½ цм и пробушите рупу у средини сваког квадрата за вентилацију током печења. Одвојене крекере ставите на лим за печење обложен папиром за печење. Пеците 13 минута, или док не порумени.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas