Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Хаманташен колачићи: Пакетићи пуњени слашћу! (РЕЦЕПТ)

Јеврејска кухиња је надалеко чувена као изузетно укусна, а ови колачићи су некада били пуњени сусамом.

1616758695_Depositphotos_183657584_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Хаманташен колачићи су тесто у којем се крије пуњење. Пуне се џемом, чак и чоколадом. Овог пута су пуњени маком.

Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари

Потребно је:

Зла дела постала слатка
Јевреји на Пурим једу хаманташен, слатке кексиће, назване по горком Хаману. Колачићи симболизују преокрет - како су се Хаман и његова зла дела претворила у извор слаткоће.
  • 2 шоље шећера
  • 1/3 шоље уља
  • 1/3 шоље путера или маргарина
  • 3 јајета
  • 4 шоље брашна
  • 1/2 шоље сока од поморанџе
  • кесица прашка за пециво
  • кашичица соли
  • умућено јаје
  • 400 г млевеног мака
  • шоља млека

Скувајте мак са шољом млека и шољом шећера и оставите да се хлади. Умутите маргарин, уље и шољу шећера. Додајте јаја и поморанџин сок и све добро измешајте, па доспите брашно и прашак за пециво, лагано мешајући.

Спремите шољу и мак и почните!

Поделите тесто на четири дела, па сваки растањите веома танко, на дасци посутој брашном. Чашом вадите кругове од теста. На средину сваког од њих ставите по пола кашичице фила. Савијте тесто и њиме покријте пуњење тако да формирате троуглове. Средњи део теста са филом не мора бити баш покривен у потпуности.

Прочитајте још: Шта се налази на вашем радном столу? ФЕНГ ШУИ каже да треба да изгледа овако

Загрејте рерну на 250 степени. Премажите колаче умућеним јајетом и послажите их у подмазан плех. Смањите температуру на 150 степени и пеците 15-20 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas