Једе вам се нешто слатко, а не знате шта бисте?
Трагате за брзим и једноставним рецептом за укусни дезерт? Уколико сте љубитељ мака, овај колач ћете заволети и више од штрудле са маком. Припрема се веома брзо, а фантастичан спој мака и беле чоколаде се топи у устима. Најбоље је да га правите дан раније, па да га оставите да преноћи у фрижидеру и стегне се.
Састојци:
- 150 грама шећера
- 600 мл млека
- 4 кашике гриза
- 200 грама млевеног мака
- 1 ванилин шећер
- 300 грама млевеног кекса
- 150 грама маслаца
- 200 грама беле чоколаде
- 100 мл слатке павлаке
Припрема:
Загрејте на средњој ватри шећер, ванилин шећер, млеко, мак и гриз. Кувајте док се смеса не згусне, а потом додајте млевени кекс и маслац. Мешајте добро док се маслац не отопи и смеса постане компактна.
Излијте смесу у калуп за чизкејк и ставите у фрижидер.
Потом на средњој температури загрејте слатку павлаку, па додајте белу чоколаду и мешајте док се не истопи.
Глазуру прелијте преко колача и ставите у фрижидер да се охлади.
Пријатно!
(Глоссy)