Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

Hamantašen kolačići: Paketići punjeni slašću! (RECEPT)

Jevrejska kuhinja je nadaleko čuvena kao izuzetno ukusna, a ovi kolačići su nekada bili punjeni susamom.

1616758695_Depositphotos_183657584_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Hamantašen kolačići su testo u kojem se krije punjenje. Pune se džemom, čak i čokoladom. Ovog puta su punjeni makom.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Potrebno je:

Zla dela postala slatka
Jevreji na Purim jedu hamantašen, slatke keksiće, nazvane po gorkom Hamanu. Kolačići simbolizuju preokret - kako su se Haman i njegova zla dela pretvorila u izvor slatkoće.
  • 2 šolje šećera
  • 1/3 šolje ulja
  • 1/3 šolje putera ili margarina
  • 3 jajeta
  • 4 šolje brašna
  • 1/2 šolje soka od pomorandže
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • umućeno jaje
  • 400 g mlevenog maka
  • šolja mleka

Skuvajte mak sa šoljom mleka i šoljom šećera i ostavite da se hladi. Umutite margarin, ulje i šolju šećera. Dodajte jaja i pomorandžin sok i sve dobro izmešajte, pa dospite brašno i prašak za pecivo, lagano mešajući.

Spremite šolju i mak i počnite!

Podelite testo na četiri dela, pa svaki rastanjite veoma tanko, na dasci posutoj brašnom. Čašom vadite krugove od testa. Na sredinu svakog od njih stavite po pola kašičice fila. Savijte testo i njime pokrijte punjenje tako da formirate trouglove. Srednji deo testa sa filom ne mora biti baš pokriven u potpunosti.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Premažite kolače umućenim jajetom i poslažite ih u podmazan pleh. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite 15-20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas