Кремаста и укусна, бићете одушевљени.
Потребно је:
1 л млека
450 г кристал шећера
3 кесице желатина у гранулама ( 30 гр )
500 мл слатке павлаке
200 г лешник наполитанки
200 г лешника
Припрема:
Желатин ставите са неколико кашика млека да набубри. Онда отопите 200 г шећера па излити на металну тацну са пек папиром. Помешајте остатак млека са шећером па ставите да прокључа. Онда склоните са ватре.
Умешајте 5 кашика врелог млека у желатим и промешајте па додајте смесу са желатином. Умутите миксером па пустите да се охлади.Засебно умутите слатку павлаку. Затим је сједините са смесом од желатина. Поломите охлађен шећер па додајте лешнике и наполитанке. Добро самељите у блендеру.
У калуп обложен фолијом ставите петину млевених састојака, па преко четвртину фила.
Понављајте поступак док не утрошите сав материјал.
Оставите торту поклопљену у фрижидеру преко ноћи.
(Трпеза)