Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јапански чизкејк изгледа потпуно другачије: Ево како се прави

Изгледа другачије и врло је укусан

1706708059_shutterstock_196729529.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чувени јапански чизкејк за кључне састојке има крем сир, путер, млеко и беланца. Популаран је на друштвеним мрежама, али је врло лаган и укусан десерт. Можда ћете желети да пробате и карамел чизкејк са јабукама. Ево какод да направите чувени јапански чизкејк!

Састојци:

  • 60 г несланог путера, плус 1 кашика за подмазивање
  • 230 г крем сира
  • 50 г шец́ера
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • Шец́ер у праху за посипање

За тесто

  • 130 мл пуномасног млека
  • 5 средњих жуманаца
  • 40 г обичног брашна, просејаног
  • 20 г кукурузног брашна, просејаног

За безе

  • 5 средњих беланаца
  • ¼ кашичице винског прашка за пециво
  • 50 г шец́ера

Рецепт за чувени јапански чизкејк

Обложите калуп за торте

Утрљајте 1 кашику путера око унутрашњости калупа за торте и обложите га папиром за печење.

Прокувајте сир и шећер

Додајте крем сир, шец́ер и екстракт ваниле у шерпу на лаганој ватри и кувајте 3-4 минута, мешајуц́и, док не постане глатко. Оставите да се охлади.

Загрејте рерну

Загрејте рерну на 165°Ц. Нежно умутите састојке за тесто, а затим додајте мешавину сира кутлачу по кутлачу, мешајуц́и између сваког додавања, док тесто не изгледа као крема.

Направите безе

За безе, ставите беланца и вински прашак за пециво у велику посуду за мешање и умутите док се не формирају мекани врхови (врхови ц́е вам се преврнути када извадите мешалице). Додајте шец́ер, кашику по кашику, добро мутите после сваког додавања, а затим наставите да мутите док маса не постане чврста и свиленкасто-глатка. Постепено убаците 2 кашике мешавине беланаца у тесто. Поновите ово још 4 пута, а затим додајте преосталу мешавину беланаца у тесто и умешајте веома нежно, покушавајуц́и да изгубите што је могуц́е мање ваздуха.

Пеците и сервирајте

Дубоки плех за печење до пола напуните кључалом водом и ставите у рерну. Смесу за торте сипајте у обложен калуп за торте, оставите у плеху са вруц́ом водом и пеците 25 минута. Смањите температуру на 120°Ц и отворите врата рерне на 30 секунди. Затворите врата и пеците још сат времена. Искључите рерну, сачекајте 5 минута, а затим отворите врата рерне и држите их отвореним да би се колач полако хладио још сат времена. Извадите из рерне, а затим извадите калуп за торте из воде. Пажљиво извадите колач од сира из калупа. Сервирајте и уживајте у чувеном јапанском чизкејку!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas